POLITICA 7 aprilie 2013

Ministrul Constantin Niță: Ținutul Secuiesc nu există, steagul nu ar trebui arborat

de Monica Vrânceanu | 506 vizualizări

Potrivit vicepreședintelui PSD Constantin Niță, Ținutul Secuiesc nu există ca unitate administrativ-teritorială, iar steagul secuiesc nu este un simbol național, așa că acesta nu ar trebui să fie arborat pe primării și alte instituții publice.

Întrebat la Sfântu Gheorghe dacă a fost deranjat de steagul secuiesc arborat pe clădirea Primăriei, Constantin Niță a arătat că este importantă existența steagului României și respectarea legii.

„Orice instituție publică trebuie să arboreze steagul României, să respecte legea. După opinia mea, Ținutul Secuiesc nu există ca unitate administrativ teritorială, dar colegii maghiari susțin și cred că Ținutul Secuiesc e o regiune istorică (….). Eu spun că steagul secuiesc nu reprezintă un simbol național, deci nu ar trebui arborat”, a spus Constantin Niță, aflat la Sfântu Gheorghe pentru semnarea contractului de finanțare a Parcului fotovoltaic.

Pe de altă parte, primarul Antal Árpád a dat asigurări că simbolurile locale și regionale precum steagul secuiesc nu sunt împotriva intereselor României.

„Steagul secuiesc este steagul unei comunități, nu e împotriva simbolurilor identității românești. Cred că suntem de acord că atâta timp cât respectăm legislaţia şi simbolurile naţionale, simbolurile şi identităţile locale şi cele regionale, care există în paralel peste tot în România, nu sunt împotriva intereselor Statului (…). Cu cât ne simţim noi mai bine ca şi cetăţeni români de naţionalitate maghiară în această ţară, cu atât este mai bine pentru toată lumea”, i- a răspuns primarul Antal Árpád ministrului Constantin Niță.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.