POLITICA 27 ianuarie 2022

Micii întreprinzători covăsneni vor fi invitați la discuții cu prefectul

de Iulia Drăghici - Taraș | 934 vizualizări

După mai multe întâlniri cu marii întreprinzători din județul Covasna, în perioada următoare va veni rândul antreprenorilor cu afaceri mai mici să stea de vorbă cu prefectul, a spus marți, într-o conferință de presă, Ráduly István. 

O să vorbim cu cei de la Camera de Comerț și Industrie să le solicităm informații și o să îi contactăm și pe cei pe care îi cunoaștem noi. Singura condiție va fi ca antreprenorii să fie din mai multe zone ale județului. (...) Pe cei mici vrem să îi ascultăm, pentru că cei mici nu au bani pentru avocați, nu au juriști, nu au economiști. Și ei vor să acceseze fonduri europene și exact aceeași procedură este valabilă și pentru ei, cât și pentru cei mari, care trebuie să scoată un certificat de la o instituție deconcentrată”, a spus Ráduly István. 

Întrebat și când vor avea loc aceste întâlniri, prefectul a spus că demersul „este în derulare. Fără să avem înscris în vreun calendar, cam în două-trei săptămâni”. 

Anul trecut, Ráduly István a avut șapte întâlniri cu 22 de oameni de afaceri din județ, cu scopul de a obține informații despre modul în care sunt deserviți întreprinzătorii de către instituțiile deconcentrate din subordinea prefecturii. 

În același timp, prefectul a inițiat și o serie de întâlniri în grupuri mici cu primarii. „Aceste ședințe cu 5-6 de participanți au, de asemenea, ca scop o comunicare directă și pragmatică. Pe de o parte, edilii pot explica prefectului care sunt greutățile pe care le întâmpină, și ce i-ar putea ajuta în activitatea lor, iar pe de altă parte, prefectul poate să prezinte foștilor lui colegi ce a constatat în aceste nouă luni pe „partea cealaltă”, și care sunt greșelile șablon, capcanele și erorile care ar putea fi evitate cu mai multă atenție. Până în prezent, a avut loc câte o întâlnire în zona Buzaielor, la Baraolt, și la Covasna, și două în zona Târgu Secuiesc”, a transmis Prefectura într-un comunicat de presă, cu precizarea că și aceste întâlniri vor continua. 

Pe lângă aceste tipuri de activități, bilanțul prefectului mai numără și 115 audiențe în care persoanele s-au prezentat la sediul prefecturii, dar și 23 în celelalte orașe din județ. 

Și subprefecții au primit în audiențe alte 26 de persoane. 

Totodată, în total, au fost primite 124 de petiții, marea majoritate dintre ele fiind în legătură cu legea funciară. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.