POLITICA 5 martie 2021

Fostul prefect Iulian Todor revine la Administraţia Finanţelor Publice

de Agerpres | 1646 vizualizări

Fostul prefect al judeţului Covasna Iulian Constantin Todor, eliberat miercuri din funcţie, a declarat că se întoarce pe postul ocupat anterior în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice.

Iulian Todor, care a fost numit în funcţie la propunerea Partidului Mişcarea Populată (PMP), a menţionat că se aştepta la schimbarea din funcţie, prin urmare a pregătit toate documentele pentru predarea ştafetei.

„De mâine deja mă întorc la fostul loc de muncă. Am venit cu suspendare şi revin pe postul ocupat anterior preluării funcţiei de prefect (...) Am avut relaţii bune cu toţi conducătorii instituţiilor şi consider că mi-am îndeplinit corespunzător sarcinile. Am pregătit din timp totul pentru predare, pentru ca lucrurile să meargă cât mai rapid“, a declarat miercuri pentru AGERPRES Iulian Todor.

Acesta a fost numit prefect la finele anului 2019, iar anterior a ocupat postul de şef Serviciu Îndrumarea şi Verificarea Activităţii Trezoreriilor Locale în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Covasna.

În urma negocierilor dintre partidele aflate la guvernare, funcţia de prefect al judeţului Covasna a revenit UDMR, care l-a nominalizat pe primarul comunei Ozun, Raduly Istvan.

Miercuri, Guvernul a eliberat din funcţie 103 prefecţi şi subprefecţi şi a numit 36 de prefecţi şi 75 de subprefecţi, care vor depune joi jurământul.

„Am eliberat 103 prefecţi şi subprefecţi din funcţie şi au fost numiţi 36 de prefecţi din 42 şi 75 de suprefecţi din 85. Mâine, după ora 13,30, vor depune jurământul aceştia şi începând de mâine seară îşi vor prelua atribuţiile“, a spus premierul Florin Cîţu în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.

El a precizat că acolo unde nu au fost numiţi prefecţi, subprefecţii vor prelua atribuţiile acestora până la numire.

Liderul USR Covasna, juristul Dulanyi-Balogh Szilard, a scris miercuri, pe pagina sa de Facebook, că a fost numit subprefect al judeţului Covasna.

„De astăzi este oficial. Am fost numit subprefect al judeţului Covasna. Mâine depun jurământul. La ce vă puteţi aştepta de la mine: transparenţă, hotărâre în a realiza revoluţia bunei guvernări în teritoriu. Nu mă duc la Instituţia Prefectului să fiu decor. Vă stau la dispoziţie. Nimic nu s-a schimbat. Mulţumesc pentru încredere“, a scris acesta.

Cel de-al doilea post de subprefect al judeţului Covasna revine PNL, care, conform ultimelor declaraţii, îl susţine în continuare pe Cosmin Boriceanu pentru această funcţie.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.