POLITICA 22 noiembrie 2010

Deputatul PSD Covasna, Horia Grama: „Tindem spre o dictatură a Coaliţiei de guvernare“

de Monica Vrânceanu | 450 vizualizări
Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, este de părere că Guvernul Boc forţează asumarea răspunderii pentru Legea Educaţiei deşi există un aviz de neconstituţionalitate al Curţii Constituţionale (CC), toate acestea făcându-l pe primul ministru să fie tot mai penibil, mai ales în condiţiile în care este profesor de drept constituţional. În acest context, Horia Grama este de părere că PDL dă prea mult UDMR prin Legea

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, este de părere că Guvernul Boc forţează asumarea răspunderii pentru Legea Educaţiei deşi există un aviz de neconstituţionalitate al Curţii Constituţionale (CC), toate acestea făcându-l pe primul ministru să fie tot mai penibil, mai ales în condiţiile în care este profesor de drept constituţional.

În acest context, Horia Grama este de părere că PDL dă prea mult UDMR prin Legea Educaţiei, considerând că UDMR oricum nu ar ieşi de la Guvernare şi atrage atenţia că felul de a se comporta al PDL este periculos pentru democraţia din România.

„Tindem spre o dictatură a Coaliţiei de guvernare, care afirmă că reprezintă poporul, în condiţiile în care 85% din acest popor nu este de acord cu politica dusă şi nu mai are încredere în acest Guvern”, a arătat Horia Grama.

Critici la adresa diplomaţiei române

Referindu-se la şedinţa Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) care a avut loc vineri în Parlamentul Ungariei, deputatul PSD a apreciat că diplomaţia română ar trebui să ceară autorităţilor din Ungaria să nu încurajeze „formaţiunile separatiste“, să respecte Statul român şi să nu se amestece în treburile interne ale acestuia. „Nu cred că Ungariei i-ar conveni ca în Parlamentul României să se desfăşoare şedinţa unei organizaţii antimaghiare (...) Diplomaţia română se comportă însă ca tot Guvernul, deplorabil. Suntem sfidaţi de toţi, nu ştiu în câtă măsură mai contează România ca politică externă“, a arătat Horia Grama, apreciind că CNS, care are ca scop declarat obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc, urmăreşte „distrugerea Statului naţional unitar“, deoarece vrea „autonomia teritorială pe criterii etnice”.

Horia Grama a mai apreciat că atitudinea autorităţilor de la Budapesta, care permit organizarea unei şedinţe de lucru a CNS în Parlamentul ungar poate fi „răsplata pentru deschiderea Guvernului României, pentru faptul că o formaţiune maghiară se află la putere şi probabil pentru faptul că s-au organizat şedinţe comune de guvern”.

Suspiciuni asupra bunelor intenţii pentru Piaţa Mihai Viteazul

Deputatul PSD a punctat, pe nivel local, faptul că Ziua Naţională a României va fi sărbătorită în Piaţa Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe cam în aceleaşi condiţii din anii trecuţi, deoarece licitaţia organizată de Primărie s-a blocat în contestaţii şi lipsă de documente, astfel nefiind posibilă reabilitarea soclului acesteia.

„Pentru Piaţa Mihai Viteazul s-a promis refacerea soclului, dar iată că totul a fost doar un scenariu, Primăria solicitând un document pe care nicio firmă din ţară nu îl are şi astfel s-a amânat iarăşi începerea lucrărilor. Cred că asta a fost intenţionat făcută, căci dacă se dorea reabilitarea Pieţei se făcea de multă vreme - aşa cum în Parcul central se fac lucrări de atâta timp, aşa se puteau face şi în Piaţă. Municipalitatea nu înţelege însă că toate lucrările de modernizare nu valorează nimic, dacă în centrul oraşului, lângă Prefectură şi Consiliul Judeţean, are o ruină şi o grămadă de moloz”, a mai declarat Horia Grama.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cititor, 22 noiembrie 2010
Nu sunt adeptul PDL, mai ales din cauza deciziilor economice, dar... sa ne intoarcem la dictatura dlui A. Nastase?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.