POLITICA 25 iulie 2012

Deputatul Horia Grama: „Referendumul îi privește și pe maghiari”

de Székely Emőke | 594 vizualizări

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, este de părere că declarațiile primarului Antal Árpád în ceea ce priveşte referendumul sunt duplicitare. „Am înțeles poziția UDMR, care îi îndeamnă pe cetățenii maghiari să voteze după propria conștiință, dar declarația lui Antal Árpád, care este oarecum un lider județean al partidului, este duplicitară. Prin ceea ce spune el, încearcă să le transmită oamenilor că referendumul nu este problema lor. Eu cred că este și problema maghiarilor, pentru că și ei au suferit, poate cel mai mult, de pe urma politicii lui Traian Băsescu şi a PDL” – a declarat Grama. El a mai spus că maghiarii nu au niciun motiv să nu vină la vot și să nu își exprime punctul de vedere.

Primarul Antal Árpád a declarat marţi că se bucură de faptul că UDMR a luat decizia de a-i îndemna pe cetățeni să acționeze după cum le dictează conștiința, subliniind că partidul din care face parte este unul etnic, așadar nu pot juca „dublu sau nimic”. El a mai spus că principalele scopuri politice ale UDMR sunt modernizarea statului român şi consolidarea democraţiei, iar după referendum vor decide care vor fi aliaţii alături de care vor merge mai departe pentru realizarea acestor obiective.

În ceea ce priveşte atitudinea preşedintelui suspendat, Horia Grama a declarat că a observat în ultimele trei zile o poziţie „lamentabilă” a lui Traian Băsescu.

Potrivit lui Grama, un şef de stat trebuie să aibă un minim de demnitate, însă, prin poziţia „şovăielnică” pe care a avut-o în ultimele zile, Traian Băsescu şi-a arătat „adevărata faţă politică”.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 26 iulie 2012
UDMR-ului ia mers cel mai bine alaturi de PDL. Au primit 7 ministere si au inchis ochii la faradelegile si atacurile lor impotriva romanilor de aici. Nici o surpriza din partea UDMR care afirma ca se citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.