POLITICA 29 noiembrie 2021

Consiliul Județean vrea să cumpere terenul pe care se află Centrul de Agrement „Csipkés” din Zăbala

de Iulia Drăghici - Taraș | 1222 vizualizări

Consiliul Județean Covasna a început demersurile pentru a cumpăra terenul pe care se află Centrul de Agrement „Csipkés” din Zăbala. Autoritățile spun că își doresc să reabiliteze și să modernizeze locația, astfel încât să extindă facilitățile de recreere și tineret din județ, dar și că până acum nu au putut să facă acest lucru, tocmai pentru că nu dețin acest teren. 

Trebuie menționat că, în 2011, așa am preluat tabăra din domeniul public al statului că terenul pe care sunt amplasate construcțiile aferente se află în proprietatea Parohiei Reformate Zăbala și există un contract de închiriere pe o perioadă de 25 ani. Reprezentanții bisericii au fost de acord să fie pusă la vânzare o suprafață de 3200 de metri pătraţi și acum începem demersurile pentru a cumpăra acest teren. (...) Este nevoie de o modernizare, reabilitare totală, ca să avem o tabără care să răspundă nevoilor actuale. Cele 15 cabane sunt excelente pentru campingul de vară, dar clădirea principală trebuie reconstruită complet pentru a asigura funcționarea pe timp de iarnă și vară. Prioritatea noastră este să extindem facilitățile de recreere și de tineret din județ, crescând în același timp patrimoniul județului”, a spus, în plenul ședinței, președintele CJ, Tamás Sándor.

Autoritățile au mai inițiat demersuri și pentru a prelua tabăra de la Pădureni. De asemenea, o altă tabără care se află sub administrarea CJ este cea de la Comandău. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.