POLITICA 29 martie 2022

Ce rectificări bugetare a făcut Consiliul Județean în cea mai recentă ședință

de Iulia Drăghici - Taraș | 935 vizualizări

Spitalul Județean de Urgență „dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe este unul dintre principalii beneficiari ai rectificării bugetare operate de Consiliul Județean Covasna în ședința din 24 martie a.c.. Unitatea medicală a primit peste 1,2 milioane de lei, sume asigurate prin CAS, dar și alți peste 330.000 de lei pentru un proiect care implică detectarea nivelului de oxigen. 

Printre instituțiile vizate de rectificare, în sensul alocării de fonduri, se numără și DGASPC, Biblioteca Județeană și Centrul de Cultură al județului. 

Județul Covasna primește de la ministerul de resort 551 mii lei pentru finanțarea drepturilor acordate persoanelor cu dizabilități, care este asigurată prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna (DGASPC Covasna). Bugetul de venituri și cheltuieli al Spitalului Județean de Urgență „dr. Fogolyán Kristóf” a fost majorat cu 1,22 milioane de lei, sume asigurate prin CAS, în timp ce,  pentru proiectare și instalare sistem de alarmă pentru detectare nivel de oxigen, un proiect finanțat din Programul Operațional Infrastructura Mare, se include suma de 335 mii lei în bugetul Județului Covasna, beneficiarul fiind spitalul județean. Mai devreme am aprobat o asociere în vederea organizării Târgului de carte și festival de literatură contemporană din Sfântu Gheorghe „SepsiBook”. Pentru acoperirea cheltuielilor participării la acest eveniment, Bibliotecii Județene „Bod Péter”, i-a fost acordată o majorare bugetară de 120 mii lei, bani din care își va îndeplini obligațiile asumate în cadrul proiectului comun. Centrul de Cultură al Județului Covasna a primit la rândul său o majorare a bugetului cu 250 mii lei, pentru acoperirea cheltuielilor cu privire la reeditarea publicațiilor sale”, a spus președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor în ședința de joi. 

Bugetul total al județului Covasna este în 2022 de 445 de milioane de lei, cel mai mare din ultimii 30 de ani, au spus, la momentul adoptării planului de investiții, reprezentanții CJ.

Cei mai mulți bani, o treime din buget, adică 146 de milioane de lei, vor fi îndreptați și anul acesta spre sănătate, dar autoritățile spun că vor pune accent și pe construcții și modernizări de drumuri, astfel că 140 de milioane de lei, adică 31% din total, merg în această direcție. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.