POLITICA 24 aprilie 2019

Ce promite UNPR covăsnenilor în schimbul voturilor la europarlamentare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1743 vizualizări

Gabriel Oprea și Anghel Iordănescu și-au prezentat și la Sfântu Gheorghe programul electoral

Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), al cărui președinte este fostul vicepremier Gabriel Oprea, trimis în judecată în 2016 pentru moartea polițistului Bogdan Gigină, și-a prezentat marți, la Sfântu Gheorghe, în cadrul unei conferințe de presă, programul electoral pentru alegerile europarlamentare. La acțiune a fost prezent și al doilea candidat pe lista UNPR, Anghel Iordănescu.

Șefimea UNPR se află în turneu național. După ce marți de dimineață liderii partidului reînviat la finele anului trecut au fost prezenți la Brașov, în jurul prânzului s-au oprit și în județul Covasna, la Sfântu Gheorghe, ocazie cu care au luat parte la o conferință de presă.

Ne pregătim de europarlamentare și suntem într-un proces de reconstrucție al partidului. Eu am lipsit vreo doi ani de la partid, m-am întors înapoi (sic!) și ne reorganizăm (...) Am fost în toată Moldova, în Ardeal, în Banat, acum suntem în Brașov, Covasna, Harghita, Sibiu, Târgu Mureș și Hunedoara. Dorim să avem un rezultat bun, un rezultat onorabil la aceste alegeri europarlamentare. Vă spuneam că avem doi vectori de imagine, pe domnul Iordănescu și Ilie Năstase”, a declarat, în acest context, Gabriel Oprea.

Întrebat cum i-ar convinge pe covăsneni să voteze candidații propuși de UNPR la europarlamentare, Gabriel Oprea a răspuns: „UNPR este un partid serios, un partid al cărui imn, și cred că se înțelege mai altfel aici în Covasna și Harghita, este „Noi suntem români”. De curând am sărbătorit Centenarul, 100 de ani de România Mare, care s-a făcut și pe sacrificiul de sânge al Armatei Române, suntem un partid serios și un partid care, atenție !, totdeauna am vorbit de unitate, de consens și am vorbit în termeni europeni. Credem că împreună aici, români, indiferent de naționalitate (sic!), unguri și alte naționalități, trebuie să construim împreună pentru Europa, și în același timp, o spunem în modul cel mai serios, trebuie respectată Constituția României pentru că ea este piatra fundamentală a oricărui stat, în cazul nostru România”.

Liderii UNPR au punctat că pe lângă obiectivele de natură europeană (standard de viață european în România, statut efectiv de cetățean european demn pentru cetățenii României, integrare europeană prin competitivitate etc.), programul politic propus de aceștia, numit „Siguranță, demnitate și prosperitate pentru România”, urmărește soluționarea, pe cale politică a unor teme fundamentale ale societății românești.

Printre acestea se numără „mărirea salariului minim net garantat cu cel puțin 200 de lei lunar, prin eliminarea impozitului pe salarii și reducerea CASS de la 10% la 5%”, „favorizarea creșterii numărului de tineri care studiază, printr-o deducere suplimentară a 300 de lei din venitul impozabil al familiei, astfel încât tot mai mulți tineri – viitorul României – să poată obține specializări profesionale”, dar și „creșterea pensiei sociale minim garantate de la 640 de lei la cel puțin 200 de euro, prin care se asigură coșul minim de consum, astfel încât orice pensionar, cetățean al României, să se bucure de o viață decentă”.

Ilie Năstase, absent de la întâlnire

La evenimentul de marți de la Sfântu Gheorghe era anunțată și prezența lui Ilie Năstase, primul candidat pe lista europarlamentarilor propusă de UNPR, însă acesta nu a participat. A fost totuși adus în discuție scandalul în care acesta a fost recent implicat cu partidul lui Traian Băsescu, după ce a fost filmat zilele trecute aruncând cu cafea peste un cort al PMP, unde apare imaginea fostului preşedinte al României.

Gabriel Oprea nu a dorit să comenteze situația, însă a punctat că sub nicio formă nu se va delimita de acesta, după cum a cerut PMP UNPR-ului.

„Ilie Năstase este Ilie Năstase. Probabil a vrut să servească o cafea dimineață. Nu comentăm așa ceva. (...) De altfel, domnul Băsescu i-a dat 2 stele lui Ilie Năstase”, a spus Gabriel Oprea, precizând de asemenea: „Mi-au reproșat unii polițiști „domle, de ce îl pui pe Ilie Năstase, că i s-a luat carnetul”. Și le-am spus următorul lucru: dacă mă întrebați de cetățeanul Ilie Năstase, nu a avut niciun accident, nu a omorât pe nimeni, a greșit și a plătit, i-au dat 9 luni cu suspendare. Dacă mă întrebați de generalul de 2 stele Ilie Năstase vă spun că a fost numărul 1 mondial, că a adus prestigiu României și a făcut milioane de români fericiți”, a mai spus președintele UNPR.  

În cadrul întâlnirii s-a precizat în treacăt și că președintele UNPR Covasna este fostul inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna, Eugen Palade.

Liderii UNPR au mai transmis și că obiectivul principal al partidului este ca la alegerile locale şi parlamentare din 2020 să obţină peste 10% din voturile alegătorilor din România.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.