POLITICA 27 ianuarie 2022

Antal Árpád: „Va porni un program foarte intens de construire de locuințe”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1354 vizualizări

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád a spus că în reședința județului Covasna se demarează anul acesta un program amplu de construire de locuințe. Este un demers care în final, după cinci ani, va însemna „un număr record de locuințe construite după 1990”, a declarat edilul miercuri, într-o conferință de presă. 

Va porni un program foarte intens de construire de locuințe. Și aici vorbim de locuințe ANL, vorbim de locuințe sociale, vorbim de locuințe pentru persoane defavorizate, vorbim de locuințe pentru angajați din domeniul învățământului și sănătății și vorbim de locuințe de necesitate. Este un program foarte larg, un program multianual, nu este un program care se realizează și se finalizează în acest an, dar cu siguranță în următorii cinci ani, deci până la sfârșitul anului 2026 va fi un număr record de locuințe construite după 1990. Cred că este un mesaj important din partea municipalității, că punem accent foarte mare pe această activitate”, a spus primarul Antal Árpád. 

Edilul a precizat și că în prezent sunt mai multe Planuri Urbanistice Zonale în aprobare și că ulterior va putea comunica și numărul exact al noilor unități locative. „Cu siguranță vorbim de sute de locuințe care vor fi construite în următorii ani. Deci vorbim de un program multianual. Deci nu anul acesta vor fi construite 100”, a declarat edilul. „Avem situații în care avem deja PUZ-uri aprobate și vor începe construcțiile efective anul acesta și sunt cazuri în care vorbim de PUZ-uri începute sau în derulare, iar după aceea va începe construcția. Este important să privim aceste construcții de locuințe ca un program și de aceea l-am denumit program multianual”, a mai completat Antal Árpád. 

În același context, el a precizat că fiind vorba despre mai multe proiecte care se derulează în paralel și sursele de finanțare sunt diverse. „Vorbim de finanțări multiple, de finanțări din fonduri europene, pe POR, vorbim de finanțări din PNRR, vorbim de finanțări de la bugetul de stat pe ANL, vorbim de finanțări din bugetul local. Deci sunt finanțări multiple, iar unele dintre aceste finanțări nici nu vor trece prin bugetul local, ci vom primi locuințele”, a explicat primarul din Sfântu Gheorghe. 

Anunțul a fost făcut în contextul în care joi se va vota bugetul pe anul 2022, descris ca fiind cel mai mare din istoria municipiului de până acum, care pornește de la 227 de milioane de lei. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.