POLITICA 13 iunie 2013

Antal Árpád: „Mi se pare normal să ieșim în stradă pentru Ținutul Secuiesc”

de Székely Emőke | 559 vizualizări

Președintele UDMR Sfântu Gheorghe, primarul Antal Árpád, a declarat joi că președintele Uniunii, Kelemen Hunor, a transmis gândurile populației maghiare atunci când a afirmat că cetățenii maghiari se opun planului de regionalizare al Guvernului, în care județele Covasna, Harghita și Mureș ar fi incluse în megaregiuni.

„Avem semnale că vicepremierul României, Liviu Dragnea, va veni aici pentru a purta discuții pe marginea regionalizării. Astfel vom avea ocazia încă o dată să expunem punctul nostru de vedere despre această problemă. Căutăm posibilitatea dialogului, dar dacă nu vom găsi parteneri, vom ieși în stradă pentru a spune că nu suntem de acord cu divizarea și asimilarea Ținutului Secuiesc” – a declarat Antal.

Președintele UDMR Sfântu Gheorghe a mai spus că este o greșeală ca regionalizarea să fie făcută pe criterii de migrare a populației. Regionalizarea pe acest criteriu ar însemna, în opinia lui Antal Árpád, că județele bogate vor fi și mai bogate, iar cele sărace vor avea și mai puțini bani.

În legătură cu un posibil protest în stradă pe marginea regionalizării, Antal afirmă că acesta trebuie organizat cu cap. „Este foarte important ca înainte de stabilirea unei date pentru o manifestare mare, organizatorii să poarte discuții și să se înțeleagă și cu alte organizații. Se pare că mai nou UDMR, Consiliul Național Secuiesc și PCM vorbesc despre același lucru, în timp ce PPMT merge după capul său. Ar fi o mare greșeală dacă un miting pe problema regionalizării nu ar avea impactul necesar din cauza lipsei de dialog” – a concluzionat Antal, spunând că deocamdată nu poate da detalii despre această acțiune de protest.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
locuitor, 28 iunie 2013
Cu cat cunosc oamnei cu atat imi este mai drag cainele meu! Dl. Polgarmester in locu vostru as tine gura despre Autonomie, ca va fi un Cosa Nostra Unguresc aici si in loc de late si miere va curge citeste integral
Eugen, 17 iunie 2013
Nici macar domnul Antal , NU este sigur de normalitatea ideii si spune foarte cinstit :"mi se pare normal" Pe de alta parte, asa este in democratie , fiecare partid merge dupa capul sau , nu dupa UDMR citeste integral
Ion Rescheu, 17 iunie 2013
Nu ar fi mai cu folos si mai placut sa iasa la iarba verde la un gratar ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.