POLITICA 10 iunie 2022

Antal Árpád, despre accidentul mortal din Sfântu Gheorghe: „Împotriva nebuniei e foarte greu să iei decizii administrative”

de David Leonard Bularca | 1829 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a vorbit joi, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, despre accidentul mortal care a avut loc duminică pe strada Vânătorilor din oraș. Chiar dacă unele voci din spațiul public au susținut că autorizațiile de construcție ale caselor din zonă nu ar fi trebuit date, pentru că reduc din vizibilitatea șoferilor, primarul a spus că nu crede că sunt probleme în privința acordării acestora. Tot el a susținut și că „împotriva nebuniei” greu se pot lua decizii. 

„Eu nu am cunoștință cum că vreo casă de acolo nu are autorizație de construcție. Oricum, cred că au fost date cu mult înainte ca eu să ajung primar. Nu cred că există vreo problemă din acest punct de vedere, de autorizare a caselor. Acolo a fost drum pietruit, acum problema este că este drum asfaltat și că unii sunt nebuni, adică împotriva nebunilor e foarte greu să iei niște decizii care să fie și corecte”, a spus, după o întrebare venită din partea redacției noastre, primarul din Sfântu Gheorghe.

Acesta spune că trece zilnic prin zona în care a avut loc accidentul, iar semnele de circulație sunt marcate corespunzător. 

„Gândiți-vă, copiii mei merg zilnic pe acolo pe unde a fost lovită motocicleta respectivă. Eu trec zilnic pe acolo, stau în zona respectivă. Într-adevăr, pe acea stradă de multe ori merg mașinile repede, de aceea sunt două limitatoare pe strada respectivă, dincolo de faptul că sunt oglinzi în intersecție, este marcat. Se putea spune că nu se vede marcată trecerea de pietoni. Nu, se vede, este bine marcat, e indicator de stop, indicator de trecere de pietoni. Deci se mai pot lua decizii care să fie și mai dure, dar trebuie să găsești întotdeauna și echilibrul. Cât disconfort creezi pentru oamenii normali, care folosesc o stradă - să spunem așa - zilnic? Împotriva nebuniei e foarte greu să iei decizii administrative, asta e aici problema. Împotriva unuia care merge cu 130 de km la oră nu știu ce decizie poți să iei. Ok, pui limitatoare, va merge cu 70 la oră, oricum ar fi ucis pe motociclist și dacă mergea cu 50 sau 70 la oră sau 30 la oră. Nu neapărat doar viteza conta în această speță. Dar făcând acest lucru creezi foarte mult disconfort altora. Aici trebuie să găsești echilibrul”, a explicat primarul. 

„Întotdeauna viața omului este pe primul loc fără doar și poate, dar eu întotdeauna aceste decizii le iau pe baza propunerilor de la specialiști. Adică nu sunt primarul care se pricepe la toate și zic: acolo punem asta, acolo punem aia. Dacă specialiștii zic să mai punem într-o intersecție ceva, punem”, a mai spus, în final, Antal Árpád.

Duminică, 5 iunie, o mașină condusă de un tânăr de 21 de ani a intrat în coliziune cu o motocicletă pe care se afla un bărbat în vârstă de 29 de ani. Cel din urmă și-a pierdut viața în urma impactului, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Covasna.

Din cauza accidentului, șapte case din zonă au rămas fără curent, însă problema a fost remediată în aceeași zi, conform reprezentanților Electrica.

Sursa foto: arhivă

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.