POLITICA 18 ianuarie 2019

Antal Árpád: „Avem șansa istorică să atragem fonduri și să ne dezvoltăm din patru direcții”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1048 vizualizări

Atragerea de investiții de la Guvernul Ungar nu ar trebui să supere pe nimeni, ba dimpotrivă, spune primarul din Sfântu Gheorghe

Atragerea de bani prin investiții din Ungaria ar trebui privită nu ca pe o amenințare, ci ca pe o șansă de a îmbogăți secuimea, a spus joi, primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád. Edilul a punctat că aceasta este o șansă istorică, dat fiind faptul că astfel se pot aduce bani din patru direcții: București, Budapesta, Bruxelles și bugetul local. Primarul a mai argumentat că de investițiile făcute până acum în județul Covasna s-au bucurat deopotrivă maghiarii și românii.

 „Eu cred că noi, toți cei care locuim aici, ar trebui să fim bucuroși și să profităm de acest fapt. Toată lumea spune că secuimea e săracă. Într-adevăr, nu suntem noi foarte bogați, doar în suflet suntem foarte bogați și asta e foarte important, dar acum avem șansa istorică să atragem fonduri și să ne dezvoltăm din patru direcții. Avem șansa să aducem bani din București, avem șansa să aducem bani din Budapesta, avem șansa să aducem bani din Bruxelles și avem forțele noastre proprii. De ce să ne supărăm că cineva ne dă bani? (...) Care e problema? (...) Toate taxele și impozitele care decurg din aceste tranzacții sunt plătite la Statul Român, deci și statul are de câștigat. Concret, Statul Român are de câștigat din orice sprijin care vine din afara României din taxe și impozite. Iar la nivelul cetățenilor, toată lumea are de câștigat. De ce ne deranjează acest lucru? Cred că interesul nostru este ca și János bácsi și nea Ioan să trăiască mai bine în secuime. Dacă vor trăi mai bine, eu zic că se și vor înțelege mai bine”, a spus primarul Antal Árpád, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Primarul a amintit, printre altele, și de locuințele pentru medicii de la Spitalul Județean, construite pe terenul municipiului, de Consiliul Județean Covasna, cu investiții de la Guvernul Maghiar, printr-o fundație din România.

Totul a fost transparent. Nici acolo nu se pune problema că pot veni doar medici de etnie maghiară. Nu s-a pus problema ca vreun medic care stă acolo, după aceea să facă diferența între pacienți în funcție de etnie și așa mai departe”, a mai explicat Antal Árpád.

Subiectul a fost abordat în contextul valului de critici de la nivel național privind investițiile Guvernului Ungar, despre care se spune chiar că ar fi de fapt o modalitate de a recâștiga Transilvania.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.