POLITICA 8 iulie 2020

Alianța USR-PLUS Covasna se pregătește de alegeri

de Iulia Drăghici - Taraș | 2399 vizualizări

Trei din cei cinci candidați pe lista pentru Consiliul Local Sfântu Gheorghe au fost prezentați 

Alianța USR-PLUS din județul Covasna a început prezentarea candidaților înscriși în lupta electorală pentru Alegerile Locale 2020. Lista pentru Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe este deschisă de președintele USR Covasna, Dulányi Balogh Szilárd. Alături de acesta au mai fost prezentați și președintele Plus Covasna, Radu Matei, dar și Dániel Attila. 

Despre „o listă scurtă, cu oameni tineri și competenți pentru Sfântu Gheorghe” vorbește Dulányi Balogh Szilárd în anunțul care îl prezintă ca deschizător de listă pentru Consiliul Local Sfântu Gheorghe, publicat pe Facebook. Totodată, acesta spune că rezultatul țintit de Alianță este de a transforma Consiliul Local dintr-un „turn de fildeș”, într-o entitate bazată pe consultări cu cetățenii. 

În timpul campaniei din partea noastră să nu vă așteptați la sloganuri goale fără conținut și nici la diverse cartoane frumos colorate care arată diverse proiecte futuristice, irealizabile.

Noi, în primul rând, vom încerca tot posibilul să obținem mandate în Consiliul Local Sfântu Gheorghe, știm că nu o să fie ușor, mai ales în condițiile în care toată lumea vrea astăzi certitudini, vrea formule radicale, intens colorate, simple și tari.

Noi vom apela mai mult la ce nu vrea nimeni să cumpere, și anume, dileme și adevăruri incomode, moderate, raționale sau în tonuri gri.

Noi am intrat în politică să construim, nu să atacăm și propunem comunității noastre transparentizarea activității Consiliului local, prin acest lucru dorim să ajungem la următorul rezultat: Consiliul local să nu fie un turn de fildeș, ci oamenii să fie consultați și implicit să se simtă parte a guvernării locale, să se simtă importanți în orașul lor.

Trăim într-o societate care nu ne mai permite să stăm pe margine; nu a fost ușoară decizia noastră de a ne implica în politică. Ne-am dat seama că doar implicându-ne putem să schimbăm ceva”, se arată în postarea publicată luni seara pe pagina de Facebook a USR Covasna. 

Pentru Observatorul de Covasna, Dulányi Balogh Szilárd a spus că Alianța USR-PLUS nu caută să obțină, cel puțin nu la aceste alegeri, scaunul de primar al municipiului Sfântu Gheorghe și asta pentru că formațiunea politică este încă la început de drum și mai are nevoie de experiență și oameni.

În ceea ce privește lista pentru Consiliul Local Sfântu Gheorghe, aceasta va avea în final doar cinci nume, oameni tineri, noi în politică. Președintele USR Covasna a ținut să puncteze că listele s-au întocmit pe baza unui sistem cu voturi secrete și democratice, care arată voința membrilor celor două partide. 

Până în momentul de față, lista USR-PLUS Covasna la Alegerile locale din 2020 îi are, pe lângă, pe Dulányi Balogh Szilárd, pe Radu Matei, președinte al PLUS Covasna, absolvent al Liceului de Arte Plugor Sándor și al Facultății de Horticultură din București, specializarea Peisagistică și pe Dániel Attila, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Transilvania din Brașov, în prezent masterand la Sport de Performanță și Management în Sport.

Locul 2 pe lista USR-PLUS Sfântu Gheorghe, Radu Matei propune prin candidatura sa locuitorilor reședinței de județ conceptul „Sfântu Gheorghe Orașul Verde”. 

„Strategii de dezvoltare și gestionare a spațiilor verzi urbane si extraurbane, dezvoltarea infrastructurii transportului alternativ (piste de biciclete, extinderea transportului în comun), valorificarea alternativă a patrimoniului natural, reducerea amprentei de carbon, soluții de dezvoltare urbane adaptate la schimbările climatice, îmbunătățirea calității aerului, toate aceste aspecte fiind incluse in viziunea Sfântu Gheorghe Orașul Verde. El reprezintă o urgență, nu un slogan”, a transmis Radu Matei, în campania de prezentare a candidaților, începută prin intermediul Facebook. 

În același context, și Dániel Attila a transmis: „Știu că dinamica în viața profesională și în sport este puterea care ne duce la realizarea lucrurilor mărețe. Vreau să aduc o dinamică nouă în viața orașului Sfântu Gheorghe.”

Planul prin care USR Plus din Covasna vrea să se prezinte electoratului de aici va continua, după dezvăluirea listei cu toți candidații pentru CL Sfântu Gheorghe, cu celelalte localități unde Alianța are filiale, iar apoi vor fi prezentate persoanele care candidează pentru poziții în Consiliul Județean. 

Până acum, UDMR, dar și Alianța Maghiară din Transilvania și-au mai prezentat candidații care aspiră la funcția de primar al municipiului reședință de județ. Uniunea Democrată a Maghiarilor din România îl propune electoratului pe actualul primar, Antal Árpád, în vreme ce candidatul comun al Partidului Popular Maghiar din Transilvania și Partidului Civic Maghiar este Tatár Imola.  

Alegerile locale ar urma să aibă loc în 27 septembrie 2020. 

Sursa foto: Facebook/USR Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.