POLITICA 2 noiembrie 2020

Administrația de la Întorsura Buzăului este în formula completă

de David Leonard Bularca | 830 vizualizări

Silviu Popica, noul viceprimar, este de părere că noua echipă este mai determinată și mai calificată

La mai bine de o lună de la alegerile locale din 27 septembrie, orașul Întorsura Buzăului are acum întreaga echipă de conducere completă, după ce, vineri, 30 octombrie, a fost ales în funcția de viceprimar Silviu Popica, de la PNL, care a candidat și pentru funcția de primar la scrutinul din septembrie. Raul Urdă, edilul-șef al orașului, de la USR-PLUS, s-a declarat mulțumit de votul consilierilor și în același timp spune că a fost un vot „corect”.

Suspansul alegerii noului viceprimar nu a fost prea mare, întrucât Silviu Popica a fost singura propunere din partea consilierilor locali pentru ocuparea acestei funcții. Așadar, consilierii au votat, în procedură secretă, dacă sunt de acord ca funcția de viceprimar să fie ocupată de consilierul PNL.

„Era un vot previzionat să zic așa, adică întorsurenii au votat în 27 septembrie schimbarea. Schimbarea însemnând o echipă nouă, tânără la primărie. Având în vedere că Partidul Național Liberal a avut cele mai multe voturi (n. red. pentru consilierii locali) era firesc ca funcția de viceprimar să aparțină partidului nostru. Sper ca întorsurenii în primă fază să aibă răbdare cu noi pentru că va trebui să învățăm multe lucruri, dar ulterior sper ca totul să fie bine și să avem un rezultat bun”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Silviu Popica, după încheierea primei ședințe a noului Consiliu Local de la Întorsura Buzăului.

Tot acesta ne-a spus că proiectele vor începe cât mai curând, căci, după părerea sa, noua echipă de consilieri este mai determinată și mai calificată.

„Proiectele vor începe foarte repede. Echipa actuală e compusă din consilieri care au o oarecare experiență, sunt și noi. Am încredere că noua echipă e mai determinată decât cea de până acum și, cu siguranță, mai calificată. Sper ca fiecare să încerce să îndeplinească cât mai multe din punctele pe care le-am promis. Iar dacă fiecare dintre noi reușește poate nu în totalitate, dar 80% să realizeze e un mare plus pentru Întorsura”, este de părere viceprimarul.

„Acești consilieri au fost pe gândul meu întru totul”

Încă de la ședința de învestire a primarului și a consilierilor locali, care a avut loc pe 22 octombrie, s-a vorbit mult despre încheierea luptei politice și începerea derulării de proiecte pentru cetățeni, iar votarea viceprimarului poate fi începutul unui consens între aleși, căci au fost 11 voturi pentru, două nule și unul împotrivă, în timp ce unul dintre consilieri a fost absent.

Raul Urdă, primarul orașului, este de părere că și consilierii locali au înțeles că trebuie să transmită un mesaj de unitate cetățenilor.

„Acești consilieri au fost pe gândul meu întru totul. Mă bucur că s-a votat așa. A fost corect din mai multe puncte de vedere. Consider că pe viitor USR-ul împreună cu PNL-ul vor face Guvernul și atunci nu avem voie să mergem în opoziție. Trebuie să fim lângă Guvern pentru a organiza proiectele pe care le avem în plan fiecare partid. S-a ales corect și din punct de vedere al faptului că oamenii, întorsurenii, cetățenii, au votat cel mai mare număr de consilieri locali ai PNL-ului și atunci mi se pare îndreptățită această dorință a PNL-ului de a avea vice. Consider că Silviu este cel mai potrivit și se va completa cu mine în îndeplinirea atribuțiilor pe care le avem. Am avut discuții dinainte cu fiecare grup și am căzut de acord cu toții că asta este cea mai bună variantă. Mă bucur că au și respectat-o în această ședință și apreciez, de asemenea, ca fiind foarte bun faptul că și consilierii au înțeles că trebuie să transmită un semnal de unitate comunității. În sensul că lupta politică s-a încheiat, de acum încolo trebuie să facem administrație și nu politică”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Raul Urdă.

Silviu Popica este antreprenor și profesor, iar în ultimii ani a predat elevilor de liceu informatică. Acum, fiind ales viceprimar, s-a văzut nevoit să renunțe la catedră.

„A fost o decizie grea. Totul a fost greu de la început, de când am decis să intru în această cursă, ca să zic așa. Atunci a fost decizia de fapt de a fi posibilitatea să părăsesc catedra. E o schimbare, e ceva nou, dar consider că experiența mea de până acum mă va ajuta să fac lucruri bune și aici”, ne-a spus, în final, noul viceprimar al orașului covăsnean, Silviu Popica.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.