POLITICA 28 ianuarie 2022

445 de milioane de lei, bugetul pe 2022 al județului Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1067 vizualizări

Cum sunt împărțiți banii pe domenii de activitate; sănătatea primește și anul acesta cele mai multe fonduri 

Consilierii județeni au adoptat joi, 27 ianuarie, bugetul pe anul 2022 al județului Covasna, în valoare de 445 de milioane de lei (89 de milioane de euro). Este cea mai mare sumă din ultimii 30 de ani, a spus președintele CJ, Tamás Sándor. Cei mai mulți bani, o treime din buget, adică 146 de milioane de lei, vor fi îndreptați și anul acesta spre sănătate, dar autoritățile spun că vor pune accent și pe construcții și modernizări de drumuri, astfel că 140 de milioane de lei, adică 31% din total, merg în această direcție. 

Ca structură, anul acesta 34 de milioane de euro (din totalul de 89 de milioane de euro) vor merge către dezvoltare. Către secțiunea de funcționare sunt alocați 12 milioane de euro, către sănătate 29,2 milioane de euro și în sfera socială 13,8 milioane de euro. 

Am elaborat un buget interesant. Am alocat și sume mai mari pentru activități care pot fi duse mai departe cu mai mult elan, care sunt importante oamenilor. În același timp, am redus și vom face economii acolo unde este posibil, mai ales la partea de funcționare. Vreau să vă anunț că avem cel mai mare buget consolidat al ultimilor 30 de ani”, a declarat, în cadrul ședinței din 27 ianuarie, președintele CJ Covasna, Tamás Sándor. 

În cadrul aceleiași ședințe, în care s-a adoptat bugetul, s-a vorbit și despre proiectele aflate în derulare. De pildă, prin fonduri europene, cel mai mare este reabilitarea drumului interjudețean Covasna – Brașov, 51,25 de milioane de lei. 

Anul acesta continuă și programul de modernizare al localităților din mediul rural, de unde se vor putea obține fonduri pentru reabilitarea și modernizarea cabinetelor medicale, ale căminelor culturale, ale bazelor sportive, bibliotecilor rurale, dar și a altor obiective. 

Bugetul județului Covasna a fost anul trecut de 79 de milioane de euro. 

Ședința în care s-a votat și discutat bugetul pe anul în curs a avut loc, în premieră, la Sita Buzăului. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.