METEO 27 noiembrie 2014

Weekendul vine cu vreme autentică de iarnă

de Covasna Media | 648 vizualizări

Meteorologii anunţă o vreme deosebit de rece pentru următoarele zile, iar precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare vor fi prezente pe tot parcursul weekendului.

Vineri, vremea rămâne foarte rece pentru sfârşit de noiembrie în mai multe zone din centrul şi estul ţării. Cerul va fi mai mult noros şi temporar aşteptăm precipitaţii, slabe cantativ în cea mai mare parte a ţării, mai ales ninsori în Moldova şi pe arii mai restrânse în Muntenia şi în Oltenia, mixte în Transilvania şi în Maramureş şi mai ales ploi în Banat, în Crişana şi în Dobrogea. Izolat, se va produce polei, iar pe arii restrânse în zonele joase, mai ales în sud şi sud-est, va fi ceaţă dimineaţa.

Sâmbătă, temperaturile cresc uşor şi se apropie de normal în regiunile intracarpatice, dar în sud şi  este încă foarte frig pentru această perioadă. Plouă temporar în Banat şi în Crişana, ninge în Moldova, în Trasilvania aşteptăm mai ales ploi, iar în sud ziua cad precipitaţii mixte, iar noaptea cad ninsori. Izolat, se va forma polei, iar în sud, dimineaţă va fi ceaţă. Vântul e ceva mai alert în sud.

Duminică, regimul termic practic nu se schimbă, frigul rămâne pătrunzător în regiunile extracarpatice, cu maxime între minus 3 grade în Moldova şi 9 grade în Banat. Dacă în nord cerul e doar temporar noros, în restul ţării nu avem şanse să vedem soarele şi vor cădea precipitaţii. Vor fi fulguieli în Moldova, în estul şi în nordul Munteniei, dar şi în sudul Transilvaniei.

Ziua Naţională a României şi începutul calendaristic al iernii vin într-adevăr cu vreme de iarnă. Luni, norii acoperă jumătatea de sud-vest a ţării, unde aduc precipitaţii pe arii extinse, ploi mai ales în Banat şi în Crişana, îndeosebi ninsori în Oltenia şi mai ales seara şi noaptea în Muntenia, în timp ce în Transilvania şi în Dobrogea aşteptăm precipitaţii mixte, aşa că pe arii restrânse se va forma polei. Vântul începe să crească în intensitate, suflă mai tare în Banat, iar spre seară şi noaptea prinde putere în Oltenia şi bună parte a Munteniei. Maximele vor fi între -5 şi 7 grade. Marţi şi miercuri şi pe arii ceva mai restrânse continuă să ningă în mare parte a ţării, în vest mai cad precipitaţii mixte timp în care şi vântul mai are intensificări, apoi vremea se mai domoleşte.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.