METEO 4 octombrie 2017

Vremea se va încălzi uşor în cea mai mare parte a ţării. Prognoza meteo pentru joi şi vineri

de Covasna Media | 743 vizualizări

JOI. Vremea se va încălzi uşor în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile sud-vestice va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată, informează ANM.

Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nordice, unde pe arii restrânse va ploua slab. Seara şi noaptea înnorările se vor accentua treptat şi va ploua, şi sub formă de aversă, în Maramureş, la munte, local în Crişana, Banat, Transilvania şi izolat în celelalte regiuni. Punctiform, în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, temporar cu intensificări în regiunile nord-vestice, unde la rafală se vor depăşi 50...55 km/h, dar mai ales la munte, cu precădere la altitudini mari în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni, unde va fi tare, iar rafalele vor depăşi 70...80 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 15 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, mai ridicate pe litoral, spre 16 grade. Dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţă.

VINERI. În regiunile din vestul, centrul şi nordul ţării, vremea se va răci şi va deveni răcoroasă, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, va ploua, şi sub formă de aversă, şi vor fi posibile descărcări electrice, mai ales seara şi noaptea, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi a Transilvaniei şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

În jumătatea de sud a ţării cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp.  La munte, în general, la altitudini mai mari de 1500m, temporar, cu precădere în a doua parte a intervalului, vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.  Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, unde la rafală se vor depăşi 65 ... 70 km/h, dar pe arii restrânse şi la viteze mai mici şi în celelalte regiuni, cu precădere în sud şi în nord-est. Temperaturile maxime se vor situa între 11 grade, pe spaţii mici, în reigunile intracarpatice şi 25...26 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 3 şi 13 grade.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.