METEO 21 septembrie 2014

Vremea se răceşte şi îşi fac apariţia ploile

de Covasna Media | 597 vizualizări

Vremea va fi în general instabilă luni, iar cerul va avea înnorări temporar accentuate. Vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice, pe arii extinse în vestul, centrul, nordul ţării şi la munte, unde cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Pentru luni meteorologii anunta vreme în general instabilă si cer innorat in mare parte din tara pe aproape intrega durata a zilei. Cad averse, posibil însoţite de descărcări electrice, pe arii extinse în vestul, centrul, nordul ţării şi la munte, unde se strang cantitati de apa importante, local peste 20 l/mp şi izolat peste 40 l/mp. Ploua si in restul zonelor, dar la nivel local, in timp ce vantul sufla cu putere în majoritatea regiunilor, dar cu viteze mai mari în timpul abia in curul nopţii, îndeosebi în sud, sud-est şi la munte.

Temperaturile scad putin în regiunile intracarpatice si se vor situa la scara intregii tari intre 16 grade în Dealurile de Vest şi 28 de grade în sudul Munteniei.

De marţi, vremea se raceste în toată ţara, mai accentuat în sudul şi estul teritoriului, astfel că amiaza vine cu temperaturi mai curand potrivite pentru inceputul lunii noiembrie, adica de la 12 grade în depresiuni şi în Dealurile de Vest pana la 19 grade în Oltenia şi Muntenia. Norii nu se dau dusi si ploua în cea mai mare parte a ţării. Si de aceasta data sunt anuntate cantităţile de apă mai însemnate în sud-est şi la munte. Vântul va sufla cu putere, cu viteze mai mari la munte, dar şi în regiunile sudice şi în cele estice.

Vremea se amelioreaza miercuri în toată ţara, in ceea ce priveste aparitia precipitatiilor pentru ca ramane mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, mai ales în nord şi centru. Maximele termice se vor încadra între 11 grade în nordul Moldovei, Maramureş şi estul Transilvaniei şi 21 de grade în sudul Munteniei şi al Olteniei. Se arata soarele, dar la începutul intervalului mai raman cativa nori ce lasa ploi slabe de scurta durata, pe alocuri la munte şi izolat în regiunile estice. Vantul nu se domoleste nici pe parcurul acestei zile si continua să aiba rabufniri nervoase în cea mai mare parte a ţării.

In a doua parte a saptamanii deşi valorile termice vor creşte treptat, vremea se va menţine răcoroasă. Meteorologii anunta maxime termice cuprinse între 13 şi 21 de grade. Nu scapam nici de ploi, joi ploua putin prin nord-vest, dar incepand de vineri ploile se extind din nou in mare parte din tara.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.