METEO 29 aprilie 2013

Vremea se menţine deosebit de caldă. Maximele pot depăşi 30 de grade. Prognoza meteo pe trei zile

de Covasna Media | 338 vizualizări

Luni, vremea va fi frumoasă în toată ţara, cu cerul mai mult senin în majoritatea regiunilor. Norii vor apărea în nordul şi în nord-estul ţării, dar fără să aducă vreo picatură de ploaie.  Luna aprilie se încheie cu vreme foarte frumoasă şi deosebit de caldă. 1 mai vine cu aceeaşi vreme de vară autentică, deşi până la debutul calendaristic al acesteia va mai fi exact o lună.

Luni, sistemele noroase aducătoare de precipitaţii consistente rămân la distanţă de ţara noastră, iar presiunea atmosferică, în uşoară creştere, ne asigură o vreme frumoasă în toată ţara, cu cerul mai mult senin în majoritatea regiunilor. Norii îşi fac drum pe cer în nord şi în nord-est, dar fără să aducă vreo picatură de ploaie. Vântul adie plăcut, cu intensificări doar în zona montană înaltă. Soarele şi masa de aer tropical vor face ca la amiază vremea să fie din nou deosebit de caldă pentru sfârşitul lunii aprilie, în majoritatea regiunilor. Meteorologii prognozează maxime de la 22 grade, în sudul litoralului şi în zona Deltei, până la 31 grade grade, în sudul extrem.

Luna aprilie se încheie cu vreme foarte frumoasă şi deosebit de caldă. Marţi, cerul va fi variabil în vestul şi în nordul ţării, însă despre ploi slabe, izolate, de scurtă durată, putem vorbi abia în noaptea de marţi spre miercuri, în regiunile vestice. În celelalte regiuni, cerul rămâne mai mult senin. Vântul va sufla mai energic doar în sudul Banatului. Pentru că transportul de aer cald, de origine tropicală, se intensifică peste ţara noastră, temperaturile cresc faţă de cele de luni şi doar pe litoral nu se depăşeşte pragul termic al zilelor de vară. Termometrele arată de la 21 grade în zona Deltei, până în jur de 23 de grade în zona Mamaia, Constanţa. În sudul Banatului, vor fi peste 25 de grade, dar nu mai mult de 33 de grade.

1 mai vine cu aceeaşi vreme de vară autentică, deşi până la debutul calendaristic al acesteia va mai fi exact o lună. Maximele termice, cuprinse între 21 de grade pe litoral şi în Deltă şi 31 grade în Câmpia Banatului şi în Lunca Dunării, caracterizeză o vreme deosebit de caldă. Cerul va fi variabil în majoritate regiunilor, chiar mai mult senin în sud-est. Instabilitatea atmosferică va fi însă ceva mai accentuată în vestul şi în nordul ţării, precum şi la munte, unde îşi fac apariţia norii ce aduc, pe arii restrânse, averse însoţite de descărcări electrice. Vântul nu va sufla, astfel încât să devină supărător.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.