METEO 3 iulie 2014

Vremea se încălzește! Prognoza meteo pentru weekend

de Covasna Media | 693 vizualizări

Instabilitatea atmosferică este în diminuare. Vineri, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în estul şi în sud-estul ţării, dar şi în zona de munte, unde pe spaţii restrânse vor mai fi averse, în general slabe, însoţite izolat de fenomene electrice. Vântul va sufla cu putere în Moldova, Dobrogea, Bărăgan şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 29 de grade.

Sâmbătă vremea va fi în general frumoasă şi se încălzeşte. Norii apar în a doua parte a zilei, când izolat sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată, în special în Carpaţii Meridionali. Vântul va sufla cu putere pe crestele din Munţii Banatului şi în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali. Şi duminică va fi cald şi frumos. După-amiaza şi seara, pe arii restrânse vor fi averse însoţite de fenomene electrice.

La mare, vineri vremea va fi uşor instabilă, dar normală din punct de vedere termic. Peste zi trecător vor cădea averse însoţite de tunete şi fulgere şi vânt.

Noaptea însă, cerul se curăţă de nori. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 27 de grade, iar apa mării va avea o temperatură cuprinsã între 20 şi 22 de grade.

Vreme predominant frumoasă în weekend şi în încălzire. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va bate din când în când cu putere. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 28 de grade, iar temperatura apei mării creşte puţin, 21 şi 23 de grade.

Weekendul începe cu vreme predominant frumoasă şi cu temperaturi mai ridicate, mai ales în regiunile vestice. Maximele trec de 25 de grade în aproape toată ţara şi ajung la 31 de grade în Câmpia de Vest, la Oradea, poate chiar 32 de grade. Izolat, în zona Carpaţilor Meridionali sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla cu putere pe crestele montane şi în sudul Banatului.

Vremea continuă să se încălzească şi duminică, devenind astfel mai caldă decât ar fi normal în toată ţara. În Câmpia de Vest maximele ajung chiar la 34 de grade. Cele mai mici maxime, care oricum sunt peste mediile climatologice specifice perioadei, 26- 27 de grade vor fi în depresiunile intramontane şi în nordul Moldovei. După-amiaza şi seara în zona montană, pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.