METEO 16 mai 2019

Vremea se încălzeşte, dar rămâne instabilă

de Covasna Media | 938 vizualizări

Prognoza meteo pentru sfârşitul de săptămână

La sfârşit de săptămână, vremea se va încălzi faţă de intervalul anterior. Cu toate acestea, vor mai fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi şi căderi de grindină. Temperaturile maxime vor ajunge până la 28 de grade.

VINERI. Vremea se va încălzi față de intervalul anterior. În vest și în sud-vest cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu precădere în cursul zilei. În restul teritoriului, manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala local, mai ales după-amiaza și noaptea. Izolat vor fi căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte sau prin acumulare, 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade în Dealurile de Vest și 28 de grade în regiunile estice, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

SÂMBĂTĂ. Vremea va fi în general instabilă și se va răci față de ziua precedentă în jumătatea estică, unde înnorările vor fi accentuate și mai ales în cursul zilei se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelalte regiuni, valorile termice vor mai crește ușor față de intervalul anterior, cerul va fi variabil, fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, cu precădere după-amiaza, iar vântul va sufla slab până la moderat. Izolat vor fi condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte sau prin acumulare, 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 16 grade.

DUMINICĂ. Vremea se va încălzi ușor, devenind mai caldă decât în mod normal pentru această dată, dar se va menține în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor putea lua aspect de vijelie, din a doua parte a zilei local în jumătatea de est a țării și pe spații mai mici în restul zonelor, iar noaptea în special în sud-vest și în zona montană aferentă. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat, se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 21 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.