METEO 15 martie 2013

Vremea rea a cuprins Europa. În Ungaria este COD ROŞU de ninsori

de Covasna Media | 734 vizualizări

În Ungaria, meteorologii au instituit COD ROŞU de ninsori. Zăpada deja depusă a creat mari probleme pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi. Autorităţile române iau în calcul închiderea vămilor cu Ungaria, informează România TV. Vremea rea a făcut o victimă în Bulgaria şi a provocat multe daune materiale. În noaptea de joi spre vineri, în Bulgaria, vântul a bătut puternic cu peste 120 km pe oră.

Meteorologii au instituit în Ungaria cod roşu de ninsori şi viscol. Vremea rea a creat deja mari probleme pe autostrăzile M1 şi M7. De asemenea, şi pe drumurile naţionale sute de şoferi au rămas blocaţi.

Aproximativ 50 de maşini au fost implicate într-un accident în lanţ, pe autostrada M7 din Ungaria, care leagă Budapesta de graniţa cu Croaţia. Din primele informaţii, cel puţin un om a murit, iar alţii 40 au fost răniţi. În carambol au fost implicaţi şi cinci români.

Autostrada care duce spre Viena a fost deja închisă. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, mai mulţi şoferi au rămas blocaţi.

Autorităţile române le recomandă şoferilor care doresc să se deplaseze în Ungaria să rămână în ţară pentru moment. Într-o şedinţă se discută chiar închiderea vămilor din România pentru a evita blocajele şi ambuteiajele.

Iarna a revenit în forţă şi în nordul României. Ninsorile abundente şi gheaţa de pe carosabil crează probleme pe mai multe drumuri din nordul ţării. Şoferii maşinilor de mare tonaj au probleme în Pasul Gutâi, din cauza gheţii de pe carosabil. Traficul este blocat pe DN18B, la ieşirea din Baia Mare din cauza a două TIR-uri care au derapat.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.