METEO 27 ianuarie 2013

Vremea rămâne rece şi continuă să ningă. Prognoza meteo pe trei zile

de Covasna Media | 623 vizualizări

Vremea rămâne rece în zilele următoare, abia spre mijlocul săptămânii temperaturile urmând să crească uşor. Va continua să ningă, dar cantităţile de zăpadă nu vor fi însemnate, iar cea mai mare problemă rămâne vântul tăios.

meteo vremea

Ziua de duminică aduce o vreme rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă dimineaţa în est şi în centru.

În Dobrogea, în jumătatea estică a Munteniei şi în sudul Moldovei mai ales în prima parte a zilei vor fi ninsori viscolite, apoi, vântul şi ninsorile se vor mai domoli şi se vor retrage spre sud-est. În celelalte regiuni, va ninge slab, iar vântul va fi liniştit. Maximele se vor încadra între minus 8 grade în Moldova şi 1 grad în Banat şi Crişana.

Luni vremea rămâne rece în est şi nord-est. Soarele împarte cerul cu norii, iar ninsorile îşi fac apariţia de acestă dată în vestul, centrul şi nordul ţării şi vor fi slabe cantitativ. În regiunile extracarpatice, mai ales dimineaţa, pe arii restrânse va fi ceaţă, asociată cu fulguieli. Vântul nu mai are excese şi vor fi minus 7 ... minus 5 grade în Moldova şi 5...6 grade în Dealurile Banatului.

Marţi se mai încălzeşte. Amiaza vine cu temperaturi de la minus 1 grad în zonele depresionare din estul Transilvaniei până la 7 grade în sud-vest. Predomină norii în regiunile din jumătatea nordică a ţării unde local lasă precipitaţii slabe, la început sub formă de ninsoare, iar apoi lapoviţă şi ploaie, cu deosebire în nord-vest. În aceste condiţii ar putea să se formeze polei. În celelalte zone va fi soare, iar în zonele joase de relief dimineaţa îşi facă apariţia ceaţa.

Vremea va continua să se încălzească uşor, aşa că temperaturile vor ajunge să se situeze peste cele normale pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor ţării şi vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie în majoritatea regiunilor. La munte, precipitaţiile vor fi mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 12 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase se menţin condiţiile de ceaţă.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.