METEO 19 august 2013

Vremea rămâne caldă în următoarele trei zile; ploile revin din 22 august

de Covasna Media | 496 vizualizări

Vremea va continua să fie caldă în următoarele trei zile la nivel naţional, dar din 21-22 august şi în special la începutul săptămânii viitoare se vor semnala ploi pe arii din ce în ce mai extinse, mai ales în zona Banatului, Crişanei, Transilvaniei, Maramureşului şi Munteniei, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru intervalul 19 august - 1 septembrie 2013.

Conform prognozei ANM, în regiunea Transilvaniei, atât regimul termic mediu diurn, cât şi cel nocturn, vor avea o tendinţa de scădere uşoară şi treptată pe tot parcursul intervalului de prognoză. Astfel, temperaturile maxime, de aproximativ 30 de grade în primele două zile, vor ajunge până la medii de 24-25 de grade, în perioada 30 august - 1 septembrie. Minimele temice se vor încadra între 14 grade, în nopţile de 19 şi 20 august şi 11 grade Celsius, în jurul datei de 1 septembrie. Ploile vor fi prezente aproape zilnic după 22 august, dar probabilitatea pentru averse mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse va fi mai mare în ziua de 27 august şi, din nou, între 30 august şi 1 septembrie.

La munte, temperaturile diurne se vor situa, în primele două zile, în jurul unei medii de 21 de grade, apoi vor scădea uşor spre 18 grade Celsius, valoare la care se vor menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Temperaturile minime vor avea o tendinţă de scădere, de la medii de 12 grade, în primele nopţi, spre aproximativ 9 grade, la sfârşitul lunii august. Probabilitatea de apariţie a averselor, însoţite de descărcări electrice, va creşte după data de 21 august şi se va menţine până la sfârşitul intervalului.

Prognoza ANM, valabilă pentru perioada 19 august - 1 septembrie 2013, are la bază datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading, Anglia.

(Agerpres)

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.