METEO 11 noiembrie 2018

Vremea la început de săptămână

de Covasna Media | 952 vizualizări

Prognoza meteo pentru luni şi marţi

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă o săptămână rece, cu temperaturi în scădere, cu ploi şi burniţe şi chiar polei dimineaţa. Frigul se va simţi mai tare în afara Carpaţilor.

LUNI. Valorile termice diurne se vor menține mai ridicate decât în mod normal în regiunile intracarpatice și în sud-vest, dar în restul teritoriului vor marca o scădere față de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă stratiformă, local persistentă și pe spații mici asociată cu burniță sau ploaie slabă, în Moldova, Dobrogea, Muntenia, iar în cursul nopții și în Oltenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral, în sudul Banatului și nordul Moldovei.

Temperaturile maxime se vor încadra de la 7...8 grade în jumătatea de nord a Moldovei, până la 19...20 de grade în Banat și dealurile Crișanei, iar cele minime între -1 și 10 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea local în zonele joase se va semnala ceață.

MARŢI. Vremea se va răci mai ales în regiunile extracarpatice, unde, în condiții de nebulozitate joasă de tip stratiform, asociată trecător cu ploi slabe și burniță, regimul termic se va situa sub cel specific datei. În interiorul arcului carpatic vor fi valori de temperatură în continuare mai ridicate decât în mod obișnuit, cerul va fi variabil, iar în orele dimineții local va fi ceață. Noaptea vor fi înnorări și pe arii restrânse va ploua slab, în special în nordul, nord-estul și centrul țării. În zona înaltă a Carpaților Orientali și Meridionali, la sfârșitul intervalului vor fi posibile precipitații slabe și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări cu precădere în timpul zilei, pe crestele montane, în sudul Banatului, nordul Moldovei și în Delta Dunării.

Temperaturile maxime vor fi de la 6 grade în Moldova și Dobrogea, până la 18 grade în Dealurile de Vest, iar minimele se vor încadra între 0 și 8 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Izolat se va semnala ceață.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.