METEO 25 martie 2018

Vremea la extreme: În următoarele şapte zile vor fi cu 20 de grade mai mult

de Covasna Media | 1183 vizualizări

ANM anunţă că vremea se va încălzi treptat, urmând ca până la sfârşitul săptămânii viitoare să fie înregistrate temperaturi chiar şi mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă a anului, adică de 20 de grade. Asta în condiţiile în care duminică au fost şi minus 16 grade.

„Pentru următorul interval, veştile sunt bune. Procesul de încălzire va continua, dar va fi lent, timid, astfel temperaturile vor creşte uşor, atât cele maxime, cât şi cele minime cu câte două-trei grade de la o zi la alta. Luni aşteptăm temperaturi de 10-11 grade în regiunile de vest, iar în restul teritoriului, chiar dacă se resimte o încălzire, temperaturile vor fi în continuare mai scăzute decât în mod normal pentru această dată. În regiunile extracarpatice, Muntenia, Oltenia, Moldova, temperaturile se vor menţine undeva la 2-6 grade, iar in mod normal, la această dată, ar trebui să avem între 10 şi 14 grade, chiar şi în zona Capitalei vorbim despre 3-4 grade“, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu, Alina Şerban.

Aceasta a explicat că după jumătatea săptămânii viitoare temperaturile vor ajunge la normal, urmând ca în weekend-ul viitor aceastea să fie mai ridicate pentru această perioadă.

„Pe parcursul săptămânii, procesul de încălzire continuă, se intensifică şi se va resimţi mai bine după jumătatea acestei saptămâni când ajungem la nişte valori normale, urmând ca spre finalul săptămânii viitoare, temperaturile sa fie chiar mai ridicate, astfel estimăm, în partea de sud, maxime de 19-20 de grade“, a adăugat Alina Şerban.

În ciuda vremii, care se va încălzi în zilele următoare, ANM a înregistrat, duminică dimineaţă, în anumite localităţi, recorduri de temperaturi şi de minus 16 grade.

„În această dimineaţă (duminică -n.r.), pentru câteva localităţi din estul Transivaniei şi din nordul Moldovei, am înregistrat noi recorduri termice la cele mai scăzute temperaturi minime, adică, temepraturile înregistrate în această dimineaţă (duminică -n.r.) pentru aceste localităţi, au fost cele mai scăzute pentru această dată de când se fac măsurătorile meteorologice“, a precizat meteorologul de serviciu.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.