METEO 18 noiembrie 2014

Vremea devine mohorâtă şi sunt aşteptate ploi, lapoviţe şi chiar ninsori

de Covasna Media | 681 vizualizări

Meteorologii nu au veşti bune pentru următoarele zile, fiind aşteptate ploi, lapoviţe şi chiar ninsori însoţite de vânt puternic. Vremea va rămâne închisă şi, în unele regiuni, temperaturile vor scădea mult sub media normală a perioadei.

Miercuri va fi o zi mohorâtă, cu ceva ceaţă în zori prin regiunile extracarpatice, dar şi cu ploi multe în estul, sudul şi centrul ţării, dar local şi în celelalte regiuni. În unele zone vorbim despre cantităţi serioase de apă, căci în Moldova, Dobrogea şi în jumătatea de est a Munteniei, se depăşesc local 20 l/mp şi izolat 35...40 l/mp. Iar spre seară şi noaptea, în Carpaţii Orientali, în masivele înalte din cei Meridionali şi trecător în Podişul Sucevei ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul tot după căderea noptii se înţeteşte, prin estul şi sud-vestul ţării, unde vor fi rafale de peste 45...50 km/h. Dar peste zi temperatura aerului încă atinge pe alocuri valori mai mari decât cele normale pentru final de toamnă, de la 2 grade în nordul Moldovei până la 17 grade în sudul Dobrogei.

Joi se menţine vremea închisă, continuă să plouă în jumătatea estică a ţării, unde local încă se depăşesc 20 l/mp, iar izolat chiar 40 l/mp, în special în Moldova şi Bărăgan. În restul teritoriului, doar pe alocuri vor fi ploi, slabe cantitativ, iar în zona Carpaţilor Orientali, local în cei Meridonali şi trecător în Moldova şi estul Transilvaniei, vor fi şi lapoviţe şi ninsori. Vântul suflă şi el alert în majoritatea regiunilor, însă cele mai puternice rafale, de peste 55 km/h, sunt de aşteptat în estul ţării, dar şi la munte, unde se depăşesc 80 km/h. La amiază vor fi 2 grade în Bucovina şi 12....13 grade, izolat, în regiunile sudice.

Vineri temperaturile abia mai ating 11 grade în Oltenia, pornind de la 2 grade în Moldova, cerul rămâne acoperit de nori şi încă sunt preicpitaţii slabe, predominant ploi, pe arii relativ extinse în jumătatea sud-estică a teritoriului şi izolat în rest. La munte, iar orele dimineţii şi în Moldova şi estul Transilvaniei, vor fi precipitaţii mixte. În sud-est şi pe crestele înalte de munte încă suflă vânt alert.

Sâmbătă se mai iveşte şi soarele printre nori, iar precipitaţiile, mai ales ninsori la munte şi îndeosebi ploi în dealurile Munteniei şi Olteniei, apar doar pe ici pe colo. Iar vântul doar în sud-est mai dă semne de agitaţie. Prin urmare, la amiază vor fi temperaturi între 3 şi 11 grade la scara întregii ţări, dar în următoarele zile răcirea vremii va continua şi, în special în regiunile extracarpatice, va fi mai frig decât în mod normal în ultima decadă din noiembrie. Iar precipitaţiile vor fi prezente duminică şi luni mai ales, şi vorbim despre ninsori la munte şi pe alocuri precipitaţii mixte în restul ţării.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.