METEO 24 aprilie 2013

Vreme tot mai caldă, cu temperaturi ca în timpul verii. Prognoza meteo pe cinci zile

de Covasna Media | 552 vizualizări

Zilele următoare vor aduce o vreme tot mai frumoasă, cu temperaturi în creştere. Meteorologii ne anunţă că locuitorii din sudul ţării vor avea parte chiar de temperaturi potrivite pentru un început de vară.

Joi, vremea va fi în general frumoasă şi caldă pentru ultima decadă a lunii aprilie în aproape toată ţara. Cerul va fi mai mult senin în regiunile sudice şi sud-vestice şi variabil în celelalte regiuni, dar cu înnorări trecătoare în nord şi în nord-est, unde însă doar izolat sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul suflă mai energic doar în zonele înalte ale munţilor. Meteorologii prognozează maxime de la 19 grade în Delta Dunării până 29 grade în sudul Olteniei, unde putem vorbi despre o zi de vară timpurie.

Vineri, vremea va fi frumoasă şi caldă, practic ne vom bucura de o vreme aproape ca la debutul verii. Cerul va fi mai mult senin în majoritatea regiunilor. Norii se arată temporar mai în regiunile nord-estice şi montane, fără gând să lase vreo picătură de ploaie. Vântul suflă domol, cel mult moderat pe la munte şi în vest. Maximele termice pleacă de la 19 grade în Delta Dunării şi ajung la 28 grade în sudul şi în sud-vestul, adică vor fi aproximativ 8 grade peste mediile climatologice.

Sâmbătă, vara dă semne că vrea deja să se instaleze la noi, mai ales în regiunile vestice şi sudice. Temperaturile maxime se vor situa în general între 16 grade în Delta Dunării şi ajung chiar şi la 29 grade în zonele de câmpie din vest şi din sud, dar şi în zonele joase din Transilvania. Vremea va fi şi în general frumoasă, abia seara şi în noaptea de sâmbătă spre duminică în vest, în nord şi în centru, mai ales seara şi noaptea, vor fi avese locale însoţite de descărcări electrice. În celelate zone astfel de fenomene vor fi izolate.

De duminică până la jumătatea săptămânii viitoare, vremea rămâne caldă, dar instabilitatea atmoserică e mai accentuată vineri în vest, în nord-vest, precum şi la deal şi la munte, apoi fenomenele asociate instabilităţii sunt puţine.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.