METEO 17 februarie 2013

Vreme mohorâtă la începutul săptămânii. Vezi prognoza pe trei zile

de Covasna Media | 362 vizualizări

Vremea rămâne mohorâtă şi la începutul săptămânii viitoare, iar precipitaţii slabe vor cădea doar izolat. Temperaturile se vor încadra în limitele climatologice ale perioadei. De miercuri în schimb se va încălzi uşor, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 10 grade.

vreme mohorata 2

Duminică, vremea nu dă semne că s-ar îmbunătăţi ca aspect. Rămâne destul de mohorât şi în cea mai mare parte a ţării va fi uşor mai rece decât în mod obişnuit la această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în nordul Moldovei şi 8 grade în Banat şi în Oltenia. Pe alocuri cad precipitaţii slabe şi vorbim în special de fulguieli ce se vor semnala cu precădere în zona de munte. Vântul se agită puţin prin estul teritoriului în timp ce în rest este liniştit.

Săptămâna începe cu valorile termice apropiate de cele normale pentru data din calendar, mai puţin în nord-estul şi parţial centrul ţării, unde vremea va fi uşor mai rece decât în mod obişnuit. Temperaturile maxime vor avea valori de la -4 grade în Bucovina până la 8 grade în Oltenia. Soarele împarte cerul cu norii şi izolat apar fulguieli, îndeosebi pe la munte. Pe de altă parte, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă matinală, iar vântul nu are excese. 

Marţi, valorile termice se vor menţine în jurul celor normale la această dată, însă din nou vor face excepţie nord-estul şi parţial centrul ţării, unde, în continuare, vremea va fi uşor mai rece decât în mod obişnuit. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în Bucovina şi 8 grade în Lunca Dunării. Se arată soarele şi numai în nord-vest, vest şi sud îşi mai fac apariţia câţiva nori ce lasă izolat precipitaţii slabe, mixte. La munte vor fi fulguieli. Vântul se mai iuţeşte puţin, iar în zonele joase pe arii restrânse va fi ceaţă, mai ales dimineaţa.

De miercuri se încălzeşte uşor, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 10 grade, iar a doua parte a săptămânii va aduce valori termice mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei. Temporar vor cădea precipitaţii mixte, iar în zonele joase se va semnala ceaţă.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.