METEO 27 mai 2013

Vreme instabilă. Ploile se liniştesc până miercuri, dar se întorc de joi

de Covasna Media | 554 vizualizări

Meteorologii spun că luna mai este perioada cea mai bogată în precipitaţii din an iar vremea din ultimele zile confirmă statisticile specialiştilor. Furtunile au afectat mare parte din ţară iar fenomene precum grindina sau ploile torenţiale sunt deja la ordinea zilei.

Meteorologul Mihai Timu a vorbit la Digi24 despre cât de neobişnuite sunt aceste episoade de vreme extremă şi despre cum va fi vremea în zilele următoare.

„Aceste fenomene şi etape de instabilitate sunt normale pentru sezonul cald, mai ales pentru luna mai, care este cea mai instabilă lună de primăvară. Atunci când au loc pe anumite intervale, în anumite zone, aceste fenomene pot deveni severe, mai ales grindină şi intensificări de vânt, ele provocând pagube”, a spus Mihai Timu.

Meteorologul a declarat de ploile se liniştesc de marţi, ele restrângându-se spre nord şi centru. Aici va fi mai rece, maximele fiind de 14 grade.

În sud şi sud vest va bate vântul destul de tare.

Miercuri vremea va redeveni caldă şi frumoasă în toate zonele ţării. Această acalmie a vremii nu va dura însă decât o zi, întrucât de joi se întorc ploile.

Pe litoral vremea rămâne frumoasă până joi. Cea mai caldă zi pe litoral va fi tot miercuri.

La munte vremea va fi mai rece în zilele următoare, şi aici fiind aşteptate ploi începând de joi.

„De joi, instabilitatea se va accentua în jumătatea de vest mai întâi, iar apoi pe întreg teritoriul ţării. Întrucât maximele termice ar urma să atingă 30 de grade, sunt de aşteptat şi noi avertizări nowcasting de vijelii”, a explicat Mihai Timu.

În ceea ce priveşte sfârşitul de săptămână, acesta va aduce, de asemenea, vreme instabilă, mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii fiind aşteptate ploi şi vânt.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.