METEO 17 octombrie 2013

Vreme frumoasă în weekend, însă se răceşte uşor

de Covasna Media | 705 vizualizări

Vineri vremea se ameliorează sub aspectul precipitaţiilor. Norii mai acoperă temporar cerul şi lasă ploi slabe, local în regiunile intracarpatice şi doar izolat în celelalte regiuni.

La munte, unde temperaturile sunt destul de scăzute, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul suflă mai tare în sudul, în estul şi în centrul ţării, cu viteze de 45, 50 km/h, dar la munte suflă cu putere, vor fi rafale şi peste 80, 90 km/h. Maximele termice prognozate de către meteorologi se vor situa în general între 11 grade în despresiuni şi 20 grade în sudul ţării.

Sâmbătă vremea revine la sentimente mai bune, va fi predominant frumoasă, cu cerul variabil, dar se răceşte uşor în majoritatea regiunilor, mai ales în cele nord-estice. Vântul mai suflă destul de turbulent în Moldova, în Dobrogea şi la munte. Temperaturile maxime se vor situa în general între 9 grade în nordul Moldovei şi 19 grade în sudul Olteniei.

La sfârşit de săptămână vremea se încălzeşte uşor în cea mai mare parte a ţării, dar numai după o dimineaţă destul de rece, mai ales în depresiuni, unde ziua începe cu minime de doar 6-7 grade. Aerul uşor mai cald dar şi soarele destul de generos, pentru că vorbim despre o vreme predominant frumoasă, vor face că mercurul din termometre să ajungă la maxime cuprinse în general între 12, 14 grade în depresiuni, în nordul Moldovei şi pe litoral şi 21 grade în Dealurile de Vest. Singurul fenomen meteorologic demn de semnalat rămâne ceaţă, prezentă dimineaţa pe arii restrânse în zonele joase. Vântul suflă mai agitat în estul şi în vestul ţării dar şi în zonele montane înalte.

Luni vremea continuă să se încălzească uşor. Maximele se vor situa între 14 şi 22 grade. Vremea destul de frumoasă, cel e variabil, dar dimineaţă în zonele joase va fi ceva ceaţă, asociată izolat cu burniţă. De marţi până aproape de weekendul viitor vremea va fi caldă în cea mai mare parte a ţării pentru această perioadă. Şanse mai mari de ploaie sunt în regiunile nordice şi la munte, iar ceaţa rămâne cel mai important fenomen al săptămânii.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.