METEO 29 septembrie 2013

Vreme deosebit de rece cu vânt puternic şi ploi însemnate. Vezi prognoza meteo pentru următoarele zile

de Covasna Media | 774 vizualizări

Meteorologii anunţă vreme urâtă pentru zilele următoare. Luni se anunţă vreme deosebit de rece în regiunile extracarpatice, cu maxime la amiază de la numai 8...10 grade în estul Trasilvaniei, dar şi în Oltenia şi Muntenia, unde ar trebui să fie 22 de grade. Marţi, miercuri şi joi rămâne la fel de rece, urmând ca de vineri temperaturile să crească uşor şi treptat.

Luni se anunţă în continuare vreme rece pentru ultima zi de septembrie, chiar deosebit de rece în regiunile extracarpatice, cu maxime la amiază de la numai 8...10 grade în estul Trasilvaniei, dar şi în Oltenia şi Muntenia, unde ar trebui să fie 22 de grade. Şi doar în Crişana încă se ating 17...18 grade peste zi, aici se mai iveşte şi soarele printre nori. În rest însă, vorbim despre cer acoperit şi ploi, pe arii extinse în jumătatea de sud a ţării şi local în rest. Iar în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, se depăşesc local 30 şi izolat 50 l/mp, şi spre seara intră în vigoare codul portocaliu de ploi abundente. Vântul devine şi el tot mai puternic în regiunile sudice şi sud-estice, unde vor fi rafale de 50...70 km/h, iar la munte, la peste 2000 de metri altitudine, reapar lapoviţa şi ninsoarea.

Citeşte şi Cod portocaliu de ploi în sud-estul ţării şi cod galben pentru alte 13 judeţe. Vezi harta

Marţi rămâne la fel de rece, la amiază vor fi doar 7 grade în câteva localităţi din Oltenia, Muntenia şi Transilvania şi numai pe litoral încă se ating 16...17 grade. În plus, ploile sunt în continuare prezente, cu precădere în jumătatea sudică a ţării, iar în sud-est întreaga zi se află sub codul portocaliu pentru cantităţi de apă de 60 de l/mp şi izolat chiar peste 80 de l/mp. Iar în Dobrogea şi Bărăgan rafalele de vânt depăşesc frecvent 70....80 de km/h, aspectul vremii va fi mai potrivit pentru final de octombrie decât pentru prima zi a acestei luni de toamnă.

Miercuri vremea se mai îndreaptă în ceea ce priveşte ploile, care vor mai fi prezente cu precădere la începutul zilei în Dobrogea, local în Muntenia şi Oltenia şi doar pe alocuri în rest. Iar în sud-est vântul încă suflă cu putere. Tempeaturile rămân şi ele destul de scăzute, la amiază vor fi doar 7 grade în nordul Moldovei şi cel mult 15 în Banat, iar în zona de munte vorbim şi despre lapoviţă şi ninsoare.

Joi la prânz temperaturile pornesc de la 7 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi ating 13...14 grade în vest, deci tot despre vreme deosebit de rece pentru începutul lunii octombrie vorbim şi la mijloc de săptămână. Însa norii se mai răresc, apare şi soarele, şi doar pe alocuri cad câteva ploi slabe şi câteva lapoviţe sau ninsori în zona de munte. Iar în estul ţării, în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, dar şi la munte, vântul sufla alert.

Abia spre ultimele zile din săptămână temperaturile par să crească uşor şi treptat, însă rămân cu mult sub cele normale. Vremea se menţine deosebit de rece în majoritatea regiunilor, îndeosebi în cursul nopţilor şi al dimineţilor. Iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în regiunile sud-vestice.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.