METEO 31 martie 2013

Vreme de început de vară! Prognoza pentru începutul săptămânii

de Covasna Media | 971 vizualizări

După ce la mijlocul săptămânii trecute am avut parte de vreme demnă de miezul iernii, ultima zi din martie şi primele din aprilie vin cu temperaturi neobişnuit de mari, dar şi cu ploi torenţiale, de parcă ar fi început deja vara.

Începutul de săptămână vine cu ploi în general slabe în vestul, centrul şi nordul ţării şi pe arii restrânse în rest. În zona înaltă a Carpaţilor Occidentali şi în nordul Orientalilor sunt aşteptate precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte. Temperaturile maxime vor fi de la 5...6 grade în Dealurile de Vest până la 21 de grade în sud-estul teritoriului.

Dacă luni şi marţi temperaturile depăşesc mediile anuale, în a doua parte a săptămânii vremea se încadrează în limitele normale pentru început de aprilie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 18 grade şi va ploua pe arii extinse în majoritatea regiunilor. Se vor semnala şi descărcări electrice, semn că sezonul cald este tot mai aproape.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.