METEO 6 martie 2013

Vreme caldă şi frumoasă în toată ţara. Vezi prognoza meteo pe trei zile

de Covasna Media | 447 vizualizări

Desi avem parte de zile însorite cu valori termice în orele amiezii de până la 10...12 grade, dimineţile vor fi în continuare reci. Noaptea temperatura aerului scade serios, în special în zonele depresionare din centrul ţării, chiar dacă deasupra ţării noastre pătrunde o masă de aer cald.

spring2

Miercuri, vremea se încălzeşte în toată ţara, astfel că la orele amiezii temperaturile maxime vor pleca de la 5 grade pe litoral şi în depresiuni şi vor ajunge la 15 grade în Dealurile de Vest. Soarele împarte cerul cu norii, în special în regiunile din jumătatea de vest, dar abia noaptea vor ajunge să lase câţiva stropi de ploaie prin sud-vest şi prin nordul extrem. Vântul este mai agitat în zona montană înaltă, dar îşi face simţită prezenţa trecător şi în zonele din partea de est şi vest a ţării.

Joi, vremea va fi mai caldă decât ar fi normal pentru prima decadă a lunii martie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în zonele de câmpie şi podis. Norii se înmulţesc treptat în majoritatea regiunilor şi trecător lasă pe ici pe colo ploi slabe. Vântul este mai sprinten la munte, dar şi în regiunile vestice şi sud-estice.

Vineri, vremea va fi deosebit de caldă pentru data din calendar în toată ţara. Va fi înnorat în vestul, centrul şi nordul ţării şi local va ploua, în timp ce în partea de sud şi sud-est soarele împarte cerul cu norii şi trecător vor fi ploi slabe, pe arii restrânse în Dobrogea şi izolat în rest. Vântul adie uşor, iar maximele termice pornesc de la 10...11 grade pe litoral şi ajung la 17...18 grade în regiunile vestice, sudice şi centrale.

Sâmbătă, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii martie. Temperaturile maxime vor ajunge la 20 de grade în Lunca Dunării plecand de la 10 grade în nordul Moldovei. Cald rămâne şi duminică în mare parte din ţară, deşi termometrele mai pierd câteva grade, însă la începutul săptămânii viitoare o masa de aer mai rece pătrunde în zona ţării noastre determinând scăderea semnificativă a valorilor termice, mai ales în estul şi sudul teritoriului şi vom ajunge să vorbim despre un regim termic normal pentru început de martie. Temporar vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, în majoritatea regiunilor.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.