METEO 1 martie 2015

Vreme caldă la început de săptămână. Când vin ploile

de Covasna Media | 522 vizualizări

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii martie.

Luni temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în zona Deltei şi în estul Transilvaniei şi 18 grade în sudul extrem al Munteniei. Peste zi cerul va fi parţial noros şi doar izolat sunt posibile ploi slabe, iar în nordul Carpaţilor Orientali precipitaţii mixte. Începând de seara, norii acoperă treptat toate regiunile şi aduc ploi pe arii extinse în vest, în nord şi în centru, unde se vor acumula izolat peste 15...20 l/mp. In celelalte regiuni vor fi ploi locale, în general slabe. La munte predomină ninsorile. În orele dimineţii pe spaţii restrânse, în sudul şi în estul ţării, va fi ceaţă. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor, local rafalele vor depăşi 50 km/h.

Marţi temperaturile scad în vest, în nord şi în centru cu până la 5...6 grade, dar maximele vor fi în general peste mediile climatologice, cu precădere în sud şi sud-est unde vremea rămâne deosebit de caldă. Maximele vor fi între 5 grade în Transilvania şi 16 grade în sudul Munteniei, în Lunca Dunării. Cerul va fi mai mult acoperit de nori în nord şi în centru unde local vor fi precipitaţii în general slabe sub formă de ploaie şi lapoviţă. Dimineaţa şi în Dobrogea plouă izolat. Vântul va avea intensificări temporare în toate zonele, cu viteze ce vor depăşi local 50 km/h, iar la munte va sufla tare.

Miercuri vremea va fi în general frumoasă şi caldă, cu maxime termice cuprinse între 6 grade în estul Transilvaniei şi 14 grade în sud-vestul aceleiaşi regiuni. Cerul va fi variabil, dar după amiaza norii încep să acopere cerul dinspre sud-vest, în toată ţara. Mai ales noaptea, vor fi precipitaţii slabe, mai ales ploi în Banat, in Oltenia şi pe arii restrânse în Crişana, în Muntenia şi în Transilvania, în timp ce în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali vor predomina ninsorile. Vântul va sufla mai tare la munte.

De joi, vremea va fi închisă şi se va răci în toate regiunile. Pe arii extinse vor cădea precipitaţii, sub formă de ploaie în Dobrogea, dar trecător şi lapoviţă şi ninsori în Muntenia, iar în celelalte regiuni acestea vor fi mixte ziua şi predominant ninsoare în cursul nopţii. La munte va ninge. În special în jumătatea de sud a teritoriului cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla mai tare în regiunile sudice şi în zonele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 9 grade. De vineri până la sfârşitul săptămânii valorile termice vor fi uşor sub cele normale pentru această perioadă din an şi mai ales în prima parte a intervalului, pe arii relativ extinse, vor cădea precipitaţii.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.