METEO 10 iulie 2013

Vom avea parte de ploi torenţiale şi grindină. Prognoza meteo pe trei zile

de Covasna Media | 512 vizualizări

Ultimele zile ale săptămânii vor aduce ploi torenţiale şi grindină, chiar dacă temperaturile se vor menţine ridicate. În anumite zone, volumul de precipitaţii va ajunge chiar şi la 50 l/mp.

Joi, vremea capătă aspecte severă în vestul, nordul şi centrul ţării. Aici, mai ales după-amiază şi noaptea, norii de furtună acoperă cerul şi aduc ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care trecător pot lua aspect de vijelie şi izolat grindină. Se vor înregistra cantităţi importante de apă,  peste 20 l/mp şi izolat 50 l/mp.  În celelate zone vremea va fi călduroasă, soarele domina cerul, iar astfel de fenomene se vor semnala pe aloruri, mai ales spre seară şi în cursul nopţii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade în Maramureş şi 32 de grade în sud şi sud-est.

Joi, cei care se află pe litoral se vor bucura de o vreme frumoasă şi caldă. Soarele străluceşte din plin ridicând mercurul în termometre în orele amiezii spre 27 de grade în Vama Veche, 28 în Neptun şi Costineşti şi 29 de grade în Mamaia, în timp ce apa mării la ţărm are aproximativ 24 de grade, temperatura numai bună pentru bălăceală. Nu trebuie să uitaţi însă despre pericolul radiaţiilor ultraviolete şi să nu vă expuneţi la soare în intervalul orar critic 10-18.

Vineri, instabilitatea atmosferică se mută în jumătatea de est a ţării şi la munte, unde vor fi înnorări temporar accentuate şi pe arii relativ extinse cad ploi torentiale, cu descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care trecător pot lua aspect de vijelie şi izolat grindină. Şi pe parcursul acestei zile sunt aşteptate cantităţile importante de apă, peste 20 l/mp şi izolat chiar mai mult de 50 l/mp. În restul teritoriului, cerul se curăţă treptat de nori, iar astfel de fenomene îşi fac apariţia pe spatii restrânse. Temperaturile maxime vor pleca de la 22...23 de grade în regiunile nordice şi vor ajune la 30...31 de grade în sudul ţării.

Sâmbătă, vremea se mai ameliorează sub aspectul precipitaţiilor, deşi nu vom scăpa total de ploi. Acestea îşi mai fac apariţia prin regiunile nordice şi prin cele de sud-est, de unde nu vor lipsi nici descărcările electrice. În celelalte zone predomină soarele şi nici vorba de ploi. Vântul în schimb se agită îndeosebi pe crestele montane şi puţin în timpul ploilor. Amiaza vine cu temperaturi de la 22 de grade în Maramureş până la  32 de grade în Lunca Dunării, valori normale pentru data din calendar.

Ultima zi a săptămânii aduce o vreme răcoroasă în nordul ţării şi în zona de munte, unde de altfel local vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice.  În celelalte regiuni, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, atât duminică, dar şi în primele zile ale săptămânii viitoare, atunci când ploile îşi vor face apariţia pe alocuri. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 grade şi 31 de grade.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.