METEO 6 august 2018

Valori termice de peste 30 de grade şi condiţii de ploaie mai reduse

de Agerpres | 1015 vizualizări

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Regimul termic prognozat în următoarele două săptămâni (6 - 19 august) se anunţă unul călduros în majoritatea regiunilor, cu temperaturi diurne ce vor trece frecvent de 30 - 31 de grade Celsius, în timp ce ploile vor fi din ce în ce mai rare şi doar la nivel local, în special după data de 14 august, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) publicată luni.

În Transilvania, pe tot parcursul intervalului de prognoză, vremea va fi mai caldă decât în mod caracteristic acestei perioade în cea mai mare parte a regiunii. Prin urmare, media maximelor va fi de 29 - 30 de grade, cu o tendinţă de scădere doar în jurul datei de 7 august şi, din nou, la finalul celei de-a doua săptămâni, când se va înregistra o medie regională de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii, dar se vor situa, în general, între 13 şi 15 grade. Ploile se vor semnala la nivel local pe 6 şi 7 august, iar ulterior probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere abia după data de 14 august.

La munte, temperatura aerului, atât cea diurnă, cât şi cea nocturnă, nu va avea variaţii semnificative de la o zi la alta pe întreg intervalul de prognoză. Media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar a celor minime va fi între 11 şi 13 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată la începutul intervalului, în zilele de 6 şi 7 august şi, din nou, în intervalul 14 - 19 august.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.