METEO 23 octombrie 2014

Temperaturile scad simţitor. Cum va fi vremea în weekend

de Covasna Media | 590 vizualizări

Pentru următoarele trei zile, meteorologii prognozează o răcire accentuată a vremii. Deşi precipitaţiile se vor restrânge, vântul va rămâne alert şi va spori senzaţia de rece.

Vineri, vremea devine rece, chiar deosebit de rece pentru acestă perioadă din an în Molodova, iar la amiază în Bucovina abia dacă se atinge 1 grad peste limita de îngheţ. Şi doar în sudul litoralului maxima zilei mai atinge 16 grade la prânz, faţă de 15 în zori. Norii acoperă în continuare cerul în mare parte din ţară, plouă în nord şi în est, local şi în centru, dar numai izolat în rest, iar în zona Carpaţilor Orientali, precum şi în jumătatea nordică a Moldovei, predomină ninsorile. Vântul rămâne şi el alert, mai ales în sud-est şi la munte, unde vor fi rafale de peste 60 km/h.

Sâmbătă, vremea se îndreaptă, cel puţin în privinţa precipitaţiilor care se retrag spre sud, dar şi aici numai pe alocuri mai cad câţiva stropi. Dar temperaturile continuă să scadă în sudul şi estul ţării, unde vorbim despre vreme deosebit de rece. Prin urmare, la amiază în nordul Moldovei nu se depăşeşte limita de îngheţ, minus 1 grad va fi maxima zilei în Bucovina, în timp ce în nord-vestul ţării, spre Maramureş, se ating 13...14 grade după prânz. Soarele se arată destul de generos peste zi, însă vântul încă puternic amplifică senzaţia de rece mai ales în Muntenia, Dobrogea şi în zona de munte, unde rafalele încă depăşesc 60 km/h.

Duminică tot rece rămâne vremea, chiar deosebit de rece în regiunile extracarpatice şi în depresiuni, deşi va fi cer senin în mare parte din ţară şi doar în sudul şi sud-estul extrem al ţării încă trenează nori ce lasă câteva picături de ploaie. Dar nu se face mai cald nici în ultima zi din săptămână, dimineaţa în mai bine de jumătate de ţară vor fi temperaturi sub pragul de îngheţ, iar în Bucovina şi în depresiuni chiar sub limita gerului. Mai mult, pe alocuri în zonele joase ziua începe cu ceaţă sau nori joşi, iar în sud-estul ţării vântul încă suflă cu putere, aşa că până la amiază nu se adună în termometre mai mult de 1...2 grade în nordul Moldovei, în timp ce în nord-vest vor fi 13...14 grade.

Luni tot rece rămâne vremea în toate regiunile, dar foarte frig va fi în regiunile extracarpatice şi în depresiuni. Şi aceasta în ciuda faptului că soarele va predomina pe tot parcursul zilei şi doar peste sud-estul ţării se mai plimbă câţiva nori, dar nu lasă precipitaţii. Prin urmare, după ceaţa dimineţii, posibil asociată cu depunere de chiciură, temperaturile rămân destul de modeste şi spre prânz vor fi valori de la 3 la cel mult 15 grade la scara întregii ţări. Iar în următoarele zile, deşi temperaturile nocturne nu mai coboară sub limita gerului, vremea tot rece rămâne. Nu vor mai fi precipitaţii, însă în cursul nopţilor şi al dimineţilor în zonele joase se va forma ceaţa. Vântul se mai domoleşte şi el.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.