METEO 4 februarie 2018

Temperaturile scad, dar rămân peste cele normale pentru această perioadă

de Covasna Media | 799 vizualizări

Prognoza meteo pentru umătoarele zile

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că, în zilele următoare, temperaturile scad până la 5-6 grade, dar vor rămâne peste cele normale pentru această perioadă, vremea menţinându-se caldă. Medicii ne sfătuiesc să ne protejăm în cazul unor schimbări bruşte de temperatură.

„Rămânem pe un fond de vreme caldă în următoarele zile, temperaturile marchează o uşoară scădere, dar nu de lungă durată, la începutul săptămânii. Luni, vom aveam 6 grade în Bucureşti, urmând ca marţi să avem 8 grade, miercuri şi joi, la fel, vineri temperaturile cresc iar până la 10 grade. În regiunile sudice, vremea se menţine în toate zilele următoare mult mai caldă decât ar fi normal“, a declarat, pentru Mediafax, meteorologul de serviciu, Viorica Dima.

Meteorologii informează că în această perioadă, temperaturile din timpul nopţii ating pragul celor care ar trebui să fie ziua, în mod normal, ceea ce înseamnă o vreme călduroasă.

„Miercuri vom avea de la 3 grade în nordul Moldovei, la 11 grade în dealurile de vest. Iar normalele pentru această perioadă ar trebui să fie de la -1 la 5 grade ziua şi noaptea ar fi normal să avem -11 la -4 grade. Minimele nocturne sunt ceea ce a trebui să fie maximile diurne, deci, vremea este caldă“, a adăugat meteorologul.

În ceea ce priveşte precipitaţiile, ANM anunţă că, începând cu duminică după-amiaza, aceastea se retrag către sud-estul teritoriului, unde vor mai fi câteva ploi slabe.

„Mâine (luni - n.r.) vor fi nişte fulguieli slabe, izolate, prin nord, centru şi la munte, iar vântul se potoleşte. Marţi, avem ninsori slabe în nordul ţării şi la munte. Marţi noaptea spre miercuri, cerul se înnorează în partea de sud-vest a ţării, iar de miercuri, apar, din nou precipitaţii sub formă de ploi, care se extind, iar până joi de dimineaţă, cuprind toată ţara“, a explicat Viorica Dima.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.