METEO 16 august 2013

Temperaturile coboară spre valori normale, iar izolat se anunţă ploi. Cum va fi vremea în weekend

de Covasna Media | 519 vizualizări

După atâtea zile fierbinţi, temperaturile revin la normal pe final de săptămână, dar pe alocuri se anunţă şi ploi. În unele zone temperaturile vor fi, totuşi, aproape de pragul caniculei.

Vineri, în zona Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului, dar şi în Oltenia, local vor fi averse cu fulgere şi tunete, care pot să aducă peste 25 de litri pe metru pătrat. În restul ţării soarele predomină, şi doar câţiva nori purtători de ploi trecătoare mai rătăcesc pe alocuri în Transilvania şi nordul Munteniei şi doar cu totul izolat în rest. În sud-estul ţării vântul suflă mai alert pe parcursul zilei. Maximele vor fi între 23 şi 31 de grade.

Sâmbătă, în vest şi sud vremea devine din nou călduroasă. La munte, după-amiază cad şi câţiva stropi de ploaie, iar vântul adie doar prin regiunile sud-estice şi la munte. Vor fi 24...25 de grade în nordul extrem al Moldovei şi 32...33 de grade în Lunca Dunării.

Duminică aerul fierbinte tropical acoperă cea mai mare parte din ţară şi la amiază vorbim despre 26 de grade în nordul Moldovei şi 33...34 în vest şi sud, la câmpie. Doar după-amiază la munte rătăcesc pe cer câţiva nori ce aduc, izolat, ploi slabe.

În prima zi din săptămâna următoare vorbim din nou de caniculă, ce-i drept numai izolat, în Câmpia de Vest, unde maximele ating 35 de grade, pornind de la 28 pe litoral. Şi vremea se va menţine călduroasă în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în cele sudice, în special în următoarele două zile. Iar ploile sunt mai probabile în vest, centru şi nord, spre jumătatea săptămânii.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.