METEO 22 noiembrie 2012

Soare cu dinţi în acest weekend. Prognoza pe trei zile

de Covasna Media | 367 vizualizări

Săptămâna se încheie cu o vreme de toamnă, cu temperaturi scăzute, însă soarele va fi prezent pe cer, după ce ceaţa matinală se va risipi. Meteorologii ne anunţă că de săptămână viitoare ne vom bucura de o vreme mai frumoasă cu temperaturi de până la 14 grade.

Vineri, cerul se menţine noros, după cum anunţă meteorologii, iar în regiunile extracarpatice şi centrale, din nou, este ceaţă, la nivel local, posibil persistentă şi izolat însoţită de burniţe sau ploi slabe. Pe alocuri plouă în vestul ţării, dar abia spre seară. Prin urmare, la amiază temperaturile se încadrează între 3 grade în Moldova şi estul Transilvaniei şi 12 grade în Banat.

În Transilvania ziua de vineri începe cu puţină ceaţă, dar spre prânz se strecoară şi câteva raze de soare, astfel încât se înregistrează şi temperaturi de 8... 10 grade.

Sâmbătă, doar în Banat şi Crişana plouă slab, pe când în celelalte regiuni în sfârşit apare soarele, mult mai prezent peste zi decât până acum. Doar în zori mai este ceaţă în zonele joase de relief, izolat însoţită de burniţă. Nu vor fi mai mult de 4 grade în estul Transilvaniei şi în cele câteva localităţi mai ceţoase din Dobrogea şi din Moldova, pe când în Banat se fac 12 grade, plăcute şi însorite.

Duminică, în mare parte din ţară, iese soarele. Doar dimineaţa ceaţa este prezentă la nivel local, în zonele joase de relief, iar prin nordul ţării vorbim şi despre o burniţă trecătoare. Temperaturile zilei se încadrează între 4 grade în depresiuni şi 14 grade în Banat.

Săptămâna viitoare, vremea se mai încălzeşte şi dacă, în mod normal, la sfârşit de noiembrie ar trebui ca ziua să avem între 5 şi 10 grade, la scara întregii ţări, locuitorii Banatului vor avea parte de temperaturi spre 14 grade, vinovat pentru această încălzire fiind aerul cald dinspre Mediterană. Maxime termice normale, de aproximativ 4 grade, se vor înregistra doar în depresiuni. De remarcat că în vest, deşi se mai încălzeşte, îşi fac apariţia ploile, la început de săptămână, chiar dacă sunt puţine şi slabe cantitativ. În celelalte regiuni, după ceaţa matinală, amiezile sunt mai însorite, iar vremea mult mai plăcută.

 

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.