METEO 16 martie 2013

Săptămâna începe cu vreme caldă şi frumoasă. Prognoza meteo pe trei zile

de Covasna Media | 653 vizualizări

Meteorologii prognozează pentru acest sfârşit de săptămână temperaturi scăzute şi vreme închisă. Totuşi, de luni, vremea se încălzeşte şi vor fi temperaturi peste normalul perioadei. Ploile nocturne îşi vor face şi ele simţită prezenţa.

Nu scăpăm nici duminică de vremea rece, ba mai mult va fi ger în nordul şi în centrul ţării. Temperaturile se vor încadra între minus 3 grade în Transilvania şi cel mult 7 grade în sud. În Moldova, Dobrogea şi în zona montană încă vor mai fi intensificări ale vântului. Vestea bună este că va mai ninge slab şi doar pe ici pe colo în sud şi est.

De luni începe să se încălzească. Chiar dacă dimineaţa e geroasă în centru şi în nord până la amiază mercurul din termometre ajunge la maxime cuprinse în general între 3 grade în nordul Moldovei şi 12 grade în sudul extrem. Peste jumătatea vestică a ţării se adună din nou norii şi spre seară aduc şi ceva ploi. În zona montană şi în nordul extrem precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat, mai ales dimineaţa în zonele joase, va fi ceaţă. Vântul suflă mai alert în vest, în sud-est dar şi la munte.

De marţi putem spune că este primăvară. Temperaturile sunt ridicate, dar vin şi ploile. Meteorologii prognozează maxime de la 8 grade în nordul Moldovei şi foarte probabil şi în Maramureş şi 17, poate chiar 18 grade în Lunca Dunării. În vestul, în nordul şi în centrul ţării plouă pe arii extinse. În celelalte regiuni abia spre seară va ploua, dar mai puţin. Dimineaţa în zonele joase sunt şanse sporite de ceaţă, iar vântul suflă cu intensificări în vest dar şi în estul ţării.

Miercuri, vremea se menţine caldă, iar noaptea plouă din nou pe arii extinse în vestul ţării şi doar izolat în celelalte regiuni. La munte, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi tot aici vântul suflă mai tare. Maximele se vor situa în general între 10 şi 18 grade. De joi până duminică valorile termice rămân peste cele normale în această perioadă. Ploile nu lipsesc, sunt prezente local, dar în general sunt slabe cantitativ, mai ales joi şi vineri.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.