METEO 8 februarie 2013

Prognoza pentru weekend: Vremea se răceşte şi vin precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare

de Covasna Media | 544 vizualizări

De vineri, temperaturile vor fi în scădere, iar precipitaţiile sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare îşi vor face simţită prezenţa.

Lapovita-si-ninsoare-620x310

Vineri, cerul rămâne noros în aproape toată ţara, doar prin vest soarele se arată din când în când timid printre nori. Precipitaţii vor fi în centru, în est şi în sud şi doar izolat în celelalte regiuni. În Dobrogea plouă, dar şi în jumătatea sudică a Moldovei predomină ploile, iar în Muntenia avem parte şi de ploi, şi lapoviţă, în timp ce în celelalte regiuni sunt mai multe ninsori. La munte ninge, iar la altitudini mai mari vântul spulberă şi viscoleşte ninsoarea. Izolat, îndeosebi la munte, precipitaţiile mai trec de 15 l/mp. Vântul suflă în sud şi în sud-est cu viteze de până la 50, 55 km/h dar pe litoral şi pe crestele montane suflă cu putere încă, vor fi chiar şi peste 70 km/h. Vremea se şi răceşte mâine. Amiaza vine cu maxime cuprinse în general între -2 grade în Bucovina şi în depresiunile din estul Transilvaniei şi 8 grade pe litoral şi în Delta Dunării.

În prima zi a weekend-ului norii se mai răresc şi precipitaţiile sunt mult mai puţine, doar izolat mai cad ninsori slabe, îndeosebi la munte. În zonele joase din sud, din est dar şi din centru izolat va fi ceaţă, mai ales dimineaţa. Vântul se mai poteleşte, iar regimul termic la amiază e apropiat de cel normal la această dată. Este vorba despre maxime de la -1 grad în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 7 grade în sudul Munteniei şi în Dobrogea.

Duminică, vremea va fi apropiată de regimul termic normal pentru această perioadă, adică maximele se vor situa în general între -3 grade în Bucovina şi 5 grade în sud-est, uşor mai mari în sudul litoralului, până spre 7, 8 grade. Soarele va fi acoperit de o pătură consistentă de nori aproape întreaga zi. Temporar vor cădea precipitaţii, mixte în sud-est şi predominant ninsori în vest şi în sud-vest. Spre seară şi noaptea ninge local şi în celelalte regiuni. În primele ore ale zilei izolat în zonele joase va fi ceaţă. Vântul suflă ceva mai tare în sud-est şi pe crestele munţilor.

Luni, temperaturile rămân apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii februarie, adică vor fi în general între -1 şi 8 grade. În jumătatea estică a ţării mai trenează nori care lasă precipitaţii, mai ales lapoviţă şi ninsoare, în timp ce în celelalte regiuni norii încep să lase loc şi soarelui. Vântul continuă să sufle mai energic în sud-est şi la munte. De marţi până aproape de weekendul viitor temperaturile cresc uşor şi trec de mediile perioadei. Precipitaţiile revin în cea mai mare parte a ţării începând, cel mai probabil, cu noaptea de miercuri spre joi.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.