METEO 14 mai 2014

Prognoza meteo: Vremea rămâne instabilă şi răcoroasă

de Covasna Media | 576 vizualizări

Joi vremea rămâne instabilă şi răcoroasă în mare parte din ţară. Vor fi din nou înnorări accentuate şi averse cu descărcări electrice pe alocuri în sud-estul ţării, dar pe arii extinse în celelalte regiuni.

Nu vorbim despre câţiva stropi, ci despre cantităţi de apă ce pot depăşi 20...25 l/mp local la munte, precum şi în Moldova, Transilvania, Crişana, Banat, vestul şi nordul Olteniei şi izolat în rest. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor. În zona montană înaltă, trecător, vor fi precipitaţii mixte. Temperaturile maxime vor fi de la 10 grade în Oltenia până la 23 de grade în Dobrogea.

Şi vineri va fi vreme răcoroasă, norii încă rătăcesc pe cer şi încă plouă pe arii relativ extinse în zona de munte, dar şi în sudul şi sud-vestul ţării, unde încă mai aşteptăm cantităţi importante de apă. În rest, ploile îşi fac apariţia doar pe arii restrânse şi vor fi în general slabe cantiatitv. Vântul suflă şi el mai alert în Banat, dar şi în regiunile estice şi sud-estice, precum şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade în Dealurile de Vest şi 23 de grade în regiunile estice.

Sâmbătă ne mai încălzim, maximele zilei pornesc de la 16 grade în Dealurile de Vest şi ating 24 de grade în regiunile estice. Iar norii stau mai adunaţi peste jumătatea de vest a ţării şi zonele montane, unde aversele cu tunete şi fulgere sunt din nou prezente, iar izolat încă pot fi cantităţi importante de apă. Dar în celelelate regiuni soarele este mult mai generos la sfârşit de săptămână, iar astfel de fenomene apar doar trecător, pe alocuri. Şi doar vântul încă se mai agită prin estul ţării şi la munte.

Duminică soarele se arată mai generos în orele dimineţii, căci după-amiază se adună nori ce lasă local ploi de scurtă durată, posibil însoţite şi de fenomene electrice, la nivel local în vestul şi centrul ţării, ca şi la deal şi munte, pe alocuri în sud şi doar cu totul izolat în rest. Vântul rămâne însă potolit şi maximele zilei se încadrează între 17 şi 25 de grade.

În primele zile din săptămânii următoare, meteorologii spun că vremea continuă să se încălzească uşor, iar aversele apar local, în orele amiezelor, cel mai probabil în zonele deluroase şi montane.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.