METEO 9 februarie 2014

Prognoza meteo: vreme caldă şi frumoasă

de Covasna Media | 527 vizualizări

Temperaturile promise de meteorologi pentru perioada următoare anunţă o primăvară grăbită. Astfel, mercurul va urca în termometre şi până la 18 grade Celsius. În ceea ce priveşte aspectul vremii, norii sunt o idee mai denşi doar peste nordul şi centrul ţării, unde pe alocuri va mai ploua slab. Spre mijlocul săptămânii, în zonele joase din sudul şi estul ţării, se formează din nou ceaţă, cu precădere dimineaţa şi noaptea şi trecător va fi asociată cu burniţă.

Luni, vremea va fi caldă pentru data din calendar în toate regiunile ţării. Soarele va domina cerul, mai puţin în nord şi centru unde în prima parte a zilei mai rămân câţiva nori şi pe alocuri va mai ploua slab. Dimineaţa, izolat în estul Transilvaniei şi în Moldova vor fi condiţii de polei, iar la munte, la altitudini de peste 1.500 metri trecător vor mai fi şi lapoviţe sau ninsori. Vântul este mai nervos prin sud, centru şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în estul Transilvaniei şi 12 grade în Banat.

Ziua de marţi vine cu veşti bune de la meteorologi. Vremea va fi caldă pentru a doua decadă a lunii februarie, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, la deal şi la munte. Soarele ţine agenda zilei, cu menţiunea ca în orele dimineţii prin zonele joase din sudul şi estul ţării va fi puţină ceaţă. Vântul se agită pe la munte şi prin regiunile vestice, iar temperaturile vor pleca la amiază de la 4 grade în extremitatea sudică a Olteniei şi Moldovei până la 18 în zona deluroasă a Banatului şi Crişanei.

Deşi pe parcursul zilei de miercuri vremea se mai răceşte puţin în regiunile intracarpatice, vorbim totuşi de temperaturi mai ridicate decât ar fi normal la scara întregii ţări. Cerul va fi acoperit de nori şi va ploua slab în jumătatea de vest a ţării şi izolat în restul teritoriului. Pe de altă parte, în zonele joase din sudul şi estul ţării, dimineaţa, local se va semnala ceaţă, trecător asociată cu burniţă. Vântul se mai agită numai pe crestele montane. Maximele diurne ale zilei se vor încadra între 3 grade în Bucovina şi 16 grade în Dealurile Munteniei şi Olteniei.

Joi, temperaturile mai scad puţin în toate regiunile, dar vremea rămâne uşor mai caldă decât în mod obişnuit. De vineri în schimb începe din nou să se încălzească astfel încât vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, iar weekendul viitor vine cu temperaturi de la 6 până la 18 grade. Sunt aşteptate ploi slabe mai ales în regiunile din jumătatea nordică, în timp ce în zonele joase de relief, cu precădere din sud şi est, se va semnala ceaţă.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.