METEO 12 noiembrie 2013

Prognoza meteo: Vreme autentică de toamnă în următoarele zile

de Covasna Media | 529 vizualizări

Vremea caldă, cu temperaturi neobişnuit de ridicate pentru această perioadă, se termină, iar toamna pune stăpânire pe ţară pregătindu-ne pentru iarnă. Mijlocul lunii noiembrie aduce ploi, burniţe, frig, şi în zona montană chiar ninsori.

Miercuri ne putem bucura de o ultima zi cu vreme caldă în mare parte din ţară, cel puţin în această săptămână. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 grade în nordul extrem al Moldovei şi 17 grade în Banat. În regiunile sudice şi estice ale ţării, în cea mai mare parte a zilei, vor predomina norii joşi din care izolat va burniţa. În restul teritoriului înnorările vor acoperi cerul din când în când şi mai ales spre seară, începe să plouă slab. În cursul nopţii, în zona de munte, mai ales în nordul Carpaţilor Orientali, îşi vor face apariţia precipitaţiile şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va adia uşor şi izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Joi, vremea va fi în general închisă şi se va răci. Din când în când cad ploi slabe sau burniţe, în vestul, sudul, centrul ţării şi izolat în restul regiunilor, iar în zona montană vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul îşi face puţin simţită prezenţa în sudul şi sud-estul ţării, furând câteva grade din termometre. Sunt aşteptate la amiază temperaturi de numai 5 grade în nordul Moldovei până la cel mult 14 grade în Oltenia şi sud-vestul Transilvaniei.

Vineri, în sudul şi în estul ţării vremea rămâne în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru data din calendar. Va ploua slab, local în Oltenia şi izolat în rest. În schimb, în regiunile intracarpatice va predomina o vreme frumoasă, însorită şi uşor mai caldă decât ar fi normal. În aceste zone ploile se vor arăta cu totul izolat. La munte, trecător se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul are putere în sud-vestul şi sudul ţării, astfel că temperaturile real resimţite vor fi mai coborâte cu câteva grade faţă de ce vor arăta termometrele, adică valori de la 6 grade în nordul Moldovei până la 14 grade în Banat şi Crişana.

După o zi de sâmbătă cu temperaturi normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice şi uşor mai ridicate decât mediile climatologice, începând de duminică şi în primele zile ale săptămânii viitoare vremea se va răci uşor. În restul teritoriului, temperaturile se vor încadra în jurul celor normale pentru această perioadă.

Şansele de ploaie vor fi mai mari în primele zile ale săptămânii viitoare, cel mai probabil în regiunile sudice în timp ce la munte trecător vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 4 şi 12 grade.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.