METEO 23 aprilie 2015

Prognoza meteo. Vin zile frumoase de primăvară

de Covasna Media | 995 vizualizări

Meteorologii au veşti foarte bune pentru următoarele zile. Weekendul va veni cu o vremea frumoasă de primăvară, cu temperaturi ridicate şi nici urmă de nori pe cer.

Vineri vom avea parte de aceeaşi vreme frumoasă şi din ce în ce mai caldă. La amiază, temperaturile vor ajunge să fie mai ridicate decât normalul perioadei, respectiv de la 14 grade pe litoral până la 24 de grade în Crişana şi Banat. Cerul va fi aproape lipsit de nori, iar vântul rămâne destul de liniştit, aşa că ne putem bucura din plin de vremea însorită şi caldă.

Sâmbătă, vremea rămâne destul de fumoasă şi caldă, chiar dacă se înmulţesc norii după-amiază, când local în zona de munte, pe arii restrânse în vestul şi nordul teritoriului şi izolat în rest, vor aduce averse slabe, cu tunete şi fulgere. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade în sud-estul extrem şi 24 de grade în Muntenia şi Moldova.

Duminică, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă, dar va fi şi uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiaza şi noaptea, când local în jumătatea de vest şi la munte vor fi averse slabe şi descărcări electrice. Vântul se agită pe litoral, dar şi pe crestele Carpaţilor Orientali, în timp ce maximele termice se vor situa între 19 grade în Estul Transilvaniei şi 25 de grade în zonele de câmpie.

Începem săptămână viitoare cu vreme caldă pentru această perioadă, maximele termice urmând a fi cuprinse între 18 si 25 de grade, dar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, ceea ce va determina o moderare a avântului temperaturilor începând de marţi, acestea urmând să se înscrie în limitele normale ale perioadei. Sunt aşteptate averse, cu tunete, fulgere şi rafale de vânt în majoritatea regiunilor.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.