METEO 2 aprilie 2015

Prognoza meteo pentru weekend

de Covasna Media | 549 vizualizări

Finalul de săptămână vine cu o vreme mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă. În cursul nopţilor sunt aşteptate precipitaţii, fiind posibil să apară şi bruma.

Vineri, vremea rămâne rece pentru prima decadă a lunii aprilie. Cerul va prezenta înnorări temporare şi local vor mai fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, predominant ninsori în regiunile nordice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte şi mai ales ploi în rest. Noaptea, precipitaţiile se restrâng, dar îşi face apariţia bruma. Vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană înaltă va sufla tare, spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2...3 grade în Transilvania şi 12...13 grade în Lunca Dunării.

Deşi sâmbătă valorile termice vor marca o creştere uşoară faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a ţării, acestea se vor menţine în continuare sub mediile climatologice specifice acestei date. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4...6 grade în nord-vest şi centru şi 13...14 grade în Lunca Dunării. Cerul se va înnora în majoritatea regiunilor şi va ploua local mai ales în jumătatea de nord a ţării, după ce dimineaţa mai rămâne puţină brumă. În Maramureş şi Transilvania, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în est şi izolat în rest.

Duminica Floriilor Ortodoxe şi a Paştelui Catolic aduce o vreme rece pentru această dată, chiar deosebit de rece în sud-vestul ţării, unde temperaturile mai scad faţă de ziua precedentă. Va fi soare în nord-vest şi cer înnorat în rest. Temporar va ploua mai ales în sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării. La munte vor predomina ninsorile, iar noaptea vor fi lapoviţe şi ninsori, local, în estul Transilvaniei şi în Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5...6 grade în Transilvania şi 13...14 grade în Bărăgan şi Dobrogea.

Începem săptămâna viitoare cu vreme din ce în ce mai rece în sudul, estul şi centrul ţării, unde înnorările vor persista şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii. La munte va ninge, în Transilvania şi în Moldova, vor fi lapoviţe şi ninsori, iar în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea va ploua. În restul teritoriului, ploile îşi fac apariţia doar pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi cel mult 11 grade. De marţi valorile termice vor marca o creştere în majoritatea regiunilor, dar rămâne totuşi mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă a anului, iar precipitaţiile vor continua în cea mai mare parte a ţării.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.