METEO 31 iulie 2014

Prognoza meteo pentru weekend

de Covasna Media | 754 vizualizări

Meteorologii prognozează pentru următoarele trei zile vreme caniculară, astfel că mercurul va urca în termometre până la valori de 35 de grade Celsius. Cu toate acestea, cerul va mai avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse cu caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice.

Joi, în regiunile vestice şi sud-vestice vremea va fi în general instabilă, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice, pe arii extinse în Banat, local în Oltenia şi Crişana, precum şi în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali. În aceste zone se vor cumula cantităţi de apă mai importante, iar local în sudul Olteniei vor depăşi 40...50 l/mp şi izolat 70 l/mp. În restul teritoriului vremea va fi în continuare călduroasă, iar manifestări asociate instabilităţii atmosferice sunt posibile doar cu totul izolat, după-amiaza şi seara. Vântul va fi mai agitat în sud-estul ţării, dar şi în timpul ploilor în celelalte zone. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26...27 de grade în Dealurile de Vest, în Oltenia şi în depresiuni şi 33...34 de grade în est.

Vineri, vremea va fi călduroasă în toate zonele de câmpie şi podiş, iar temperaturile maxime se vor încadra între 28 de grade în depresiuni, în sudul litoralului şi izolat în Oltenia şi 34 de grade în estul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi trecător ploi slabe, izolat în vestul şi nord-vestul extrem şi în zona de munte, mai ales după-amiaza. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-est.

Prima zi de weekend vine cu vreme călduroasă, izolat caniculară în orele amiezii, cu temperaturi maxime cuprinse între 29 de grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 35 de grade în Câmpia Română şi Câmpia de Vest. Cerul va fi variabil, spre mai mult senin noaptea. Izolat, mai ales după-amiază vor fi ploi slabe de scurtă durată la munte şi în nord-estul teritoriului, iar vântul are unele răbufniri nervoase în regiunile estice şi în zona montană.

Duminică, vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în zonele de câmpie, cu maxime cuprinse între 29 şi 35 de grade. Primele zile ale săptămânii viitoare aduc valori termice care se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a ţării, dar în uşoară scădere faţă de cele din intervalul precedent. Probabilitatea de apariţie a fenomenelor specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată în orele amiezii în centrul, nordul şi estul teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe de scurtă durată şi uşoare intensificări ale vântului.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.