METEO 7 martie 2014

Prognoza meteo pentru weekend

de Covasna Media | 772 vizualizări

Vineri norii groşi şi ploile rămân la ordinea zilei în sudul şi în estul ţării, unde maximele termice sunt mai apropiate de cele normale la această dată. În celelalte regiuni, vremea rămâne mai caldă decât în mod obişnuit, cerul e doar temporar noros, iar ploile se arată doar local. La munte mai sunt semne de iarnă, adică vor cădea precipitaţii mixte. Şi tot la munte, dar şi în sud-est vântul suflă cu intensificări din când în când. Meteorologii anunţă maxime de la 5 grade în nordul Moldovei până la 14 grade în Dealurile de Vest şi în Maramureş.

Sâmbătă, vreme va fi în general mohorâtă, cu ploi pe arii extinse în regiunile extracarpatice, dar şi cu temperaturi apropiate de normalul datei din calednar. În celelalte regiuni primăvara pare la ea acasă, e mai cald decât ar trebui, cerul e doar temporar noros, iar ploile mai puţine şi practic neînsemnate cantitativ. La munte continuă să cadă precipitaţii mixte, vântul suflă destul de tare, dar intensificări temporare sunt şi în sud-estul ţării. Maximele termice pleacă de la 5 grade în sud-est până la 15 grade în vest, în nord-vest, izolat poate şi în centru.

Ziua de duminică vine cu o ameliorare a vremii în ce priveşte precipitaţiile, adică în sud şi în est mai sunt înnorări consistente, însă doar local mai cad ploi slabe. La munte mai cad ceva ninsori slabe, iar în celelalte regiuni norii împart cerul cu soarele, e o zi destul de plăcută aşadar şi doar izolat mai sunt condiţii să plouă. În schimb vântul suflă destul de turbulent în mai toate regiunile, cu viteze mai mari în est şi în sud-est, iar la munte suflă destul de tare. Maximele se vor situa în general între 6 grade în Moldova şi în Delta Dunării şi 15 grade în Banat.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.